Πλήγμα στα παράλια με ακυρώσεις τουριστών

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2015 21:24

 

 

Της Λένας Κισσάβου

Οι Ελληνες ακυρώνουν τις διακοπές τους, εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στη χώρα και της έλλειψης ρευστού, όπως το ίδιο και οι ξένοι που είχαν προγραμματίσει να έρθουν μεμονωμένα, ενώ αντίθετα συνεχίζουν απτόητοι να έρχονται οι ξένοι τουρίστες που είχαν προπληρώσει τη διαμονή τους, διότι δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς.

Ειδικότερα γκρουπ τουριστών από Πολωνία και Βουλγαρία, που είχαν κάνει κρατήσεις στον Αγιόκαμπο, ήδη απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή των παραλίων, χωρίς κανένα πρόβλημα, τόσο στις οικονομικές τους συναλλαγές όσο βέβαια και στην παραμονή τους γενικότερα, όπως και κάποιοι μεμονωμένοι ξένοι τουρίστες από Ευρωπαϊκές χώρες, που επίσης είχαν καταβάλλει μια αξιοσέβαστη προκαταβολή και δεν γινόταν να ακυρώσουν.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, σε όλο το μήκος της ακτογραμμής του δήμου Αγιάς, βρίσκονται …στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, όταν βλέπουν τις ακυρώσεις να αυξάνονται μέρα με τη μέρα και τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να πέφτουν στο μηδέν.

Η καλοκαιρινή σεζόν και μάλιστα αυτή η περίοδος που θεωρείται από τις καλύτερες από άποψη επισκεψιμότητας,  φεύγει χωρίς να μπαίνει ευρώ στα ταμεία των καταλυμάτων ενοικιαζόμενων δωματίων, παρά μόνο από κάποιους έλληνες του Σαββατοκύριακου.

Σε καλύτερη μοίρα, είναι οι ιδιοκτήτες ενοικίασης καταλυμάτων με τη σεζόν, οι οποίοι τα είχαν «κλείσει» σε Ελληνες τουρίστες, από τις αρχές του Ιουνίου, αρκετό καιρό πριν συμβεί το …μοιραίο.

Αδεια δωμάτια, ταβέρνες, καφέ μπαρ, παραλίες…, είναι η συνήθη καθημερινή εικόνα των παραλίων, που γεμίζουν μόνο κάθε Σάββατο και Κυριακή, αλλά και πάλι σε συγκεκριμένα σημεία.

«Ζούμε εικόνες Μαίου… και τέλους της σεζόν, στα παράλια», μας λέει ιδιοκτήτρια καταλυμάτων στον Αγιόκαμπο, που παρατηρεί πως οι επισκέπτες πηγαίνουν μονοήμερες εκδρομές για μπάνιο στη θάλασσα (Σάββατο και Κυριακή), ενώ αυξάνονται αυτοί που δεν θα επιλέξουν την οργανωμένη παραλία με τις ξαπλώστρες, αλλά θα στήνουν την ομπρέλα τους όπου επιθυμούν, έχοντας τον καφέ στο χέρι, από το σπίτι!

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων ν. Λάρισας, κ. Ηλίας Ευσταθίου, υποστηρίζει ότι τα παράλια βιώνουν την χειρότερη κρίση των τελευταίων ετών, όταν ακόμη και οι Ελληνες, ακύρωσαν τις διακοπές τους, λόγω έλλειψης ρευστού.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Το ποσοστό ακυρώσεων έχει ανέλθει στο 70%. Είναι συντριπτικό! Οι Ρώσοι τουρίστες που είχαν κάνει κρατήσεις δωματίων, ήδη τις έχουν ακυρώσει από την περασμένη εβδομάδα, μόλις ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα. 

Από τότε, τα τηλέφωνα χτυπούν μόνο για ακυρώσεις! Καθημερινά περιμένουμε με αγωνία να δούμε ποιοι τελικά δεν θα ακυρώσουν.

Δεκαήμερα και οκταήμερα κρατήσεων δωματίων, που είχαν προγραμματιστεί μεμονωμένα από ξένους τουρίστες, Ολλανδούς, Γερμανούς, Γάλλους… κ.α., είναι πλέον παρελθόν. Ερχονται μόνο αυτοί που προπλήρωσαν».

Στην απόγνωσή τους οι επαγγελματίες, να γεμίζουν τα δωμάτιά τους, την καλοκαιρινή σεζόν, δέχονται από τους τουρίστες να πληρώσουν ακόμη και με ξένο νόμισμα, ενώ φυσικά την τιμητική τους έχουν οι χρεωστικές κάρτες.

Επίσης και η πρόεδρος του Τουριστικού Συλλόγου Αγιοκάμπου, κ. Βεατρίκη Φαλλίδη, υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλές ακυρώσεις κρατήσεων δωματίων, αλλά η ίδια τονίζει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι από Ελληνες και εξηγεί: «Οι κρατήσεις που έχουν γίνει από οργανωμένα γκρουπ ξένων τουριστών, που έχουν προπληρώσει τις διακοπές τους, δεν έχουν ακυρωθεί. Αντίθετα μεγάλο ποσοστό ακυρώσεων δεχόμαστε από Ελληνες (από Αθήνα, από Καστοριά κ.α.) που μας εξηγούν ότι λόγω της κατάστασης, δεν θα τα καταφέρουν όχι μόνο να έρθουν σε μας, αλλά γενικότερα να πάνε διακοπές».

Η κ. Φαλλίδη συμπληρώνει δε, ότι αυτή την περίοδο ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών, Ελληνες και ξένοι, πληρώνουν με τη χρεωστική τους κάρτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass