Αποφυλακίστηκε 24 μέρες μετά η καθαρίστρια

* ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ *ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΒΑ, Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2018 22:10

Την 24η ημέρα μετά την καταδικαστική απόφαση που την οδήγησε πίσω από τα σίδερα των φυλακών, μπήκε μια άνω τελεία στην υπόθεση της καθαρίστριας που απασχολεί έντονα το πανελλήνιο. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, χθες νωρίς το πρωί έκανε δεκτή, για λόγους υγείας, την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής (κάθειρξη 10 ετών) της 53χρονης μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αναίρεσης που ασκήθηκε στον Άρειο Πάγο, σχετικά με την «απάτη» πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού.

Με αυτόν τον τρόπο χθες το μεσημέρι η καθαρίστρια αποφυλακίστηκε, σκορπίζοντας χαρά στα μέλη της οικογένειάς της που παρακολούθησαν με έντονα συναισθήματα τη χθεσινή διαδικασία στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης. Την ίδια ώρα, έξω από αυτό πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του Σωματείου Καθαριστριών, της Συνέλευσης Αναρχικών και της κατάληψης Ντουγρού.

«Το έκανα για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε ίδρυμα», είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγο μετά την αποφυλάκισή της, η γυναίκα που χαρακτήρισε σοκαριστική την εμπειρία που έζησε αλλά ταυτόχρονα συγκινητική τη συμπαράσταση που εκδηλώθηκε από τους πολίτες.

«Μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά από 6 ετών. Από εκεί έφυγα 11 χρονών, πήγα στον Βόλο στους παππούδες μας και από μικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα αλλά αντιμετωπίζαμε δυσκολίες με τον άνδρα μου γιατί δεν είχαμε δουλειά. Ερχόταν η πρόνοια στο σπίτι και φοβήθηκα μην μου πάρουν τα παιδιά» για να προσθέσει ότι έκανε ό, τι έκανε για να μην μπουν τα παιδιά της στο ορφανοτροφείο.

«ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΑΤΗ»

*«Είναι μια απόφαση που έχει ανακουφίσει τόσο την ίδια όσο και την οικογένειά της. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε πως ο Άρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί» δήλωσε εξερχόμενος της δικαστικής αίθουσας ο συνήγορος υπεράσπισης.

Για το θέμα του νόμου (1608/1950) είπε: «Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο θέμα που έθιξε η κ. πρόεδρος αναφερόμενη στο θέμα της απάτης, γιατί ως προς το θέμα της πλαστογραφίας έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής. Κατά την άποψή μου δεν υφίσταται απάτη διότι και η απάτη έχει παραγραφεί καθώς τελέστηκε εν έτει 1997 και δεν είναι δυνατόν να τελείται η απάτη δια παραλείψεως. Ένα δεύτερο θέμα που είναι κυρίαρχο σε αυτήν την υπόθεση είναι πως η νόθευση εγγράφου αφορούσε στο πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε πως την Ε΄ Δημοτικού την έκανε ΣΤ’, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Κατά την άποψή μου υπήρξε ισάξια αντιπαροχή της υπηρεσίας και αυτό δεν επηρέασε την υπηρεσία καθώς ήταν καθαρίστρια. Επομένως η τάξη δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην παροχή της υπηρεσίας. Το γεγονός πως δεν υπήρξε βλάβη του Δήμου ήρθε να το δηλώσει και ο δήμαρχος Βόλου, κ. Μπέος, αλλά δεν εξετάστηκε από το δικαστήριο. Ανέλαβε και τα έξοδα της σημερινής δίκης», διευκρίνισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος από τον Βόλο.

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ…»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε η κόρη της 53χρονης, λίγο μετά την απόφαση. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που συμπαραστάθηκε και αγάπησε την οικογένειά μας. Ήταν όλοι πλάι μας και πλάι της. Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη που είδε πως ήταν αδικία αυτό που έγινε στο πρόσωπο της μητέρας μου, διότι δούλευε, πρόσφερε στην οικογένειά της, μας φρόντισε να γίνουμε άξιοι άνθρωποι στην κοινωνία. Ό,τι είμαστε αυτή τη στιγμή το χρωστάμε σε εκείνη. Θέλω να την αγκαλιάσω και να περάσουμε τις γιορτές μαζί. Έχω τόσο καιρό να φάω, δεν έχω κοιμηθεί τόσα βράδια. Το παιδί μου ρωτάει πού είναι η γιαγιά του». Για την απόφαση της αποφυλάκισης μίλησε και η πεθερά της 53χρονης που δήλωσε επίσης συγκινημένη με την αγάπη και την ευαισθησία του κόσμου.

 

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass