Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καβγάς σε σχολείο για τη «Μακεδονία»

ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ Η ΚΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2018 22:12

Νευρική και σε ορισμένες περιπτώσεις έκρυθμη είναι η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες στον εκπαιδευτικό χώρο με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών για το «Μακεδονικό».

Στη Λάρισα τα «όργανα» ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα οπότε μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων ακόμη και Δημοτικών Σχολείων διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης για τη Μακεδονία με κυρίαρχο αίτημα την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ακολούθησε βροχή ανακοινώσεων συνδικαλιστικών φορέων αλλά και του ίδιου του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στις οποίες αναφέρονταν ότι οι κινητοποιήσεις υποκινούνται από ακροδεξιές οργανώσεις, για να φτάσουμε στο σημείο μαθητές να τσακώνονται στα σχολεία για εθνικά θέματα.

Με φόντο την αναγγελθείσα σημερινή πανελλαδική κατάληψη σε σχολεία για το Μακεδονικό, χθες προκλήθηκε αναστάτωση στο 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας όταν μαθητής επιτέθηκε εναντίον συμμαθητή του και τον προπηλάκισε. Ο καβγάς ξεκίνησε με αφορμή την παρουσία μελών της ΚΝΕ έξω από το σχολείο που μοίραζαν φυλλάδια. Τότε ένας μαθητής κινήθηκε εναντίον συμμαθητή του θεωρώντας ότι επειδή ανήκε και εκείνος στην ΚΝΕ, είχε προσκαλέσει τα μέλη της νεολαίας στο σχολείο. Το συμβάν έληξε γρήγορα με τους εμπλεκόμενους να λύνουν την παρεξήγηση και τη διεύθυνση του σχολείου να επεμβαίνει έγκαιρα.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι τις τελευταίες ημέρες εκφράζεται μια ανησυχία από εκπαιδευτικούς και γονείς καθώς το διαδικτυακό κάλεσμα για κινητοποιήσεις και καταλήψεις έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ορισμένοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον αυθορμητισμό και τη διάθεση των παιδιών να αγωνιστούν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ