Ο ΤΟΕΒ Πηνειού στην πρώτη ενεργειακή κοινότητα

* ΔΗΜ. ΤΣΙΟΥΡΗΣ: ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2018 15:32

Τη συμμετοχή του ΤΟΕΒ Πηνειού στην πρώτη πανελλαδικά ενεργειακή κοινότητα, ανήγγειλε ο αντιπρόεδρος του οργανισμού κ. Δημήτρης Τσιούρης.

Όπως είναι γνωστό στην ενεργειακή κοινότητα εκτός από το ΤΟΕΒ Πηνειού συμμετέχουν επίσης οι ΤΟΕΒ Αγίας Σοφίας, Μάτι Τυρνάβου, Ταουσάνης, Δαμασίου, Ενιπέα, Σοφάδων, Τιτανίου, Σελάνων καθώς και ο ΓΟΕΒ Θεσσαλίας. Η ενεργειακή κοινότητα θα τοποθετήσει αρχικά φωτοβολταϊκά στο πρώτο φωτοβολταϊκό πάρκο στο δημοτικό διαμέρισμα Κοιλάδας Λάρισας και το δεύτερο στο δημοτικό διαμέρισμα Πλατανουλίων Τυρνάβου. Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2019 και σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα αποφέρει άμεσα καθαρά κέρδη για τον οργανισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιούρη «πρόκειται για ένα έργο πρωτοποριακό και άκρως σημαντικό, καθώς η μείωση του κόστους της ενέργειας θα μετακυλιστεί στους αρδευτές, γεγονός που σημαίνει και τη μείωση του κόστους άρδευσης. Επίσης μελλοντικά ως παραγωγοί πράσινης ενέργειας οι αρδευτές μας, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν το τέλος πράσινης ενέργειας».

Ο κ.Τσιούρης εκφράζει «τις θερμές ευχαριστίες του οργανισμού κι όλου του αγροτικού κόσμου που εκπροσωπεί προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κόκκαλη, καθώς η αγροτική ενεργειακή κοινότητα και η ολοκλήρωση του πρώτου ενεργειακού πάρκου στη Θεσσαλία, ήταν προσωπικό του στοίχημα, το οποίο επιτυχώς κέρδισε. Επίσης ο αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ ευχαριστεί τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό διότι «πάντα η περιφέρεια στέκει αρωγός σε όλα τα βήματα προόδου, καθώς και στα προβλήματα που τυχόν ανακύπτουν, τους δημάρχους Λαρισαίων κ. Καλογιάννη και Τυρνάβου κ. Σαρχώση για την παραχώρηση του αγροτεμαχίου στην κοινότητα Κοιλάδας».

* Τέλος ο κ. Τσιούρης με το άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου ενός νέου ανθρώπου, αγωνιστή της ζωής και αντιπροσώπου του οργανισμού Γ. Ζαφειρούλη εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass