Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χειμωνιάτικες προετοιμασίες…

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2018 22:10

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και για τη φετινή χειμερινή περίοδο του 2018 -19, συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τυρνάβου στο δημαρχείο με θέμα «Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων ενόψει χειμερινής περιόδου 2018-209».

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα για την καλύτερη απόδοση των μέτρων πολιτικής προστασίας και η περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τσιόπας έθεσε υπόψη τα ζητήματα της συνεδρίασης σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και συγκεκριμένα:

 -Να γίνεται διακοπή της κυκλοφορίας στα σημεία διάβασης χειμάρρων του τοπικού οδικού δικτύου με συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου και Δήμου του Τυρνάβου τοποθετώντας κατάλληλη προσωρινή σήμανση κάθε φορά που κρίνεται απαραίτητο.

-Να υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση λασποροών ειδικά στην περιοχή Λυγαριάς και Αργυροπουλίου καθώς και υπερχείλισης αντιπλημμυρικών αυλάκων ειδικά στην περιοχή της Ροδιάς.

Ο εκπρόσωπος του 730ΤΜΧ-ΓΦ δήλωσε ότι μπορεί να διαθέσει χειριστή και μηχάνημα έργου, στο πλαίσιο του προγραμματισμού εργασιών της μονάδας, μετά από αίτημα του Δήμου προς την 1η Στρατιά.

Επίσης έγινε εκτενής συζήτηση για την προετοιμασία για τον χειμώνα από πιθανά έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως προβλήματα από χιονοπτώσεις και παγετό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τσιόπας ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας νομού Λάρισας κ. Ζήσης Μπρούζας, ο επιπυραγός Ιωάννης Λιάπης διοικητής του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού, και ο πυραγός Σπύρος Δερβένης, ο διοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου Σεραφείμ Μπίρδας αστυνόμος Α’, ο λοχαγός του 730 ΤΜΧ Γ/Φ Αμπελώνα Τηλέμαχος Βάλλας, εκ μέρους του Δασαρχείου Λάρισας η δασολόγος κ. Παναγιώτα Καζάκου αν. δασάρχης Α’, η διευθύντρια Περιβάλλοντος του Δήμου Τυρνάβου κ. Δώρα Γιουβρή γεωπόνος.

Εκ μέρους των ΤΟΕΒ περιοχής Δήμου Τυρνάβου ο προϊστάμενος κ. Κώστας Ντάλλας και ο υπεύθυνος προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Πουρνάρας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα