«Ανεκτίμητη η συνεισφορά του Πυροβολικού στους αγώνες του ελληνικού έθνους»

* ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΟ «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ»

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2018 15:07

«Η συμμετοχή του Πυροβολικού και η συνεισφορά του σε όλους τους αγώνες του Έθνους, υπήρξε πρωταγωνιστική και ανεκτίμητη και οι θυσίες του μεγάλες» τονίζεται στην ημερήσια διαταγή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή με αφορμή τις χθεσινές εκδηλώσεις για την προστάτιδα του Πυροβολικού, Αγία Βαρβάρα.

Στη Λάρισα, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς, έγιναν στο «Στρατόπεδο Μπουγά», όπου την επίσημη δοξολογία τέλεσε χθες το πρωί ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιερώνυμος.

Την ημερήσια διαταγή του Α/ΓΕΣ ανέγνωσε ο διοικητής της Διεύθυνσης Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς, ταξίαρχος Ιωάν. Ιντζές. Υπενθυμίζοντας ότι «οι πυροβολητές επέλεξαν την Αγία Βαρβάρα και την καθιέρωσαν το 1829, σχεδόν με την αφετηρία της ένδοξης ιστορίας τους, ως προστάτιδά τους» σημείωσε ότι «από τη 17η Αυγούστου 1828, όταν ο τότε κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας εξέδωσε διάταγμα για τη συγκρότηση του πρώτου «Τάγματος Πυροβολιστών», μέχρι και σήμερα, το Πυροβολικό ακολουθεί μία λαμπρή και ένδοξη πορεία, γράφοντας σελίδες δόξας και ηρωισμού και κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και τη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Για αυτό κατά την επίσημη αυτή στιγμή, ας στρέψουμε ευλαβικά τη σκέψη μας προς τους αθάνατους ήρωές μας, για να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η θυσία τους θα μας φωτίζει και θα μας κατευθύνει στον δρόμο του καθήκοντος. Να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε την πορεία μας, στηριζόμενοι στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, που στη μακραίωνη ιστορία μας, οδηγούν τα βήματα του έθνους».

Με την ημερήσια διαταγή να καταλήγει σημειώνοντας πως «το Ελληνικό Πυροβολικό κατατάσσεται μεταξύ των πλέον εξελιγμένων του κόσμου, είναι οργανωμένο, στελεχωμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ρόλου του». Με δηλώσεις του ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Δημ. Ζερβάκης ευχήθηκε λόγω της ημέρας ενώ στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κατσιαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Απ. Σουρλαντζής, ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Παιδής, ο διοικητής της SEEBRIG Τ. Πετράτσε, ο επιτελάρχης του ΑΤΑ υποπτέραρχος Δημ. Τζουμερκιώτης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Αγ. Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Κων. Βλάχος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Απ. Βερέμης, αξιωματικοί, πολιτικό προσωπικό αλλά και αρκετοί κάτοικοι της συνοικίας των Πυροβολικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass