Τα «εγκαίνια» της Μεγ. Αλεξάνδρου

ΔΡΟΜΟΣ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Ή ΕΝΤΟΝΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ;

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 22:02

Καθημερινό κοινωνικό δρώμενο με έντονη λογομαχία όμως και ηχηρά κορναρίσματα συγκέντρωσε χθες το πρωί τους διερχομένους στη διασταύρωση Μανδηλαρά και Μεγ. Αλεξάνδρου. Η οποία μόνο ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας δεν ξεκίνησε τη νέα της καριέρα στην πόλη.
Τα «εγκαίνια» του νέου δρόμου έγιναν δίχως την παρουσία του δημάρχου και άλλων επισήμων. Και χωρίς μάλιστα τη συμμετοχή αστικών λεωφορείων και ταξί, η προβλεπόμενη παρουσία των οποίων θα προσθέσει επιπλέον βαθμό δυσκολίας στην κυκλοφοριακή εξίσωση.


Θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής είχε αποκλείσει τη Μ. Αλεξάνδρου καθώς κατεβαίνοντας είχε σταματήσει στην έξοδό της προς τη Μανδηλαρά, εκεί στην κορυφή της Τρίγωνης πλατείας. Και μάλιστα παρέμενε αμετακίνητο, άγνωστο γιατί, με τους δύο σεκιουριτάδες μέσα, έναν στο τιμόνι κι έναν συνοδηγό, με τα γιλέκα τους, τα γάντια κ.τ.λ. Επί της Μανδηλαρά, στην ίδια γωνία είχε σταματήσει καβαλώντας το πεζοδρόμιο φορτηγό να ξεφορτώσει σε κατάστημα. Και μια Λαρισαία ήθελε να στρίψει από τη Μανδηλαρά προς τη Μ. Αλεξάνδρου, πράγμα αδύνατο σύμφωνα με τη διάταξη των οχημάτων.
Εν τω μεταξύ, πίσω από το όχημα της χρηματαποστολής μαζεύτηκαν 3-4 ΙΧ, ναι πάνω στη Μ. Αλεξάνδρου όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία τους. Και πίσω από τη σταματημένη οδηγό, που επέμενε να στρίψει, σχηματίστηκε ουρά δεκάδων αυτοκινήτων, επί της Μανδηλαρά, που κόντευε να φτάσει ως την Παναγούλη.
Φωνές και κορναρίσματα, η γυναίκα όμως είχε κατέβει από το αυτοκίνητό της και απαιτούσε να μετακινηθούν οι σεκιουριτάδες οι οποίοι παρέμεναν ατάραχοι στο προφυλαγμένο τους όχημα. Φύγε κυρία μου, όχι θα στρίψω, φύγε κοπέλα μου έχουμε να πάμε σε δουλειές, κι εγώ θέλω να πάω ν΄ ανοίξω το γραφείο, μα πού θα πας ανάποδα είναι μονόδρομος. Μα πριν ήταν η Μ. Αλεξάνδρου μονόδρομος. Η γυναίκα είχε ειδοποιήσει την Τροχαία και περίμενε στη μέση του δρόμου.
Οι μπλοκαρισμένοι οδηγοί και οι διερχόμενοι προσέφυγαν στους σεκιουριτάδες παρακαλώντας τους. Κάνε λίγο μπροστά να περάσει η γυναίκα, ψυχρό βλέμμα και άρνηση, βρε κάνε λίγο μπροστά, χωράς, μπα αμετακίνητος. Και από τον ασύρματο να ακούγεται η μεταλλική φωνή του κέντρου της εταιρείας ασφαλείας «Το όχημα δεν θα μετακινηθεί... Το όχημα δεν θα μετακινηθεί...», έχουν τους κανόνες τους λες και πρόκειται για το Εφ Μπι Άι.
Τελικά, κάτω από την πίεση του κόσμου, λύθηκε ο «γόρδιος δεσμός» της Μεγ. Αλεξάνδρου: Ο σεκιουριτάς οδηγός το άφησε να τσουλήσει ένα-δυό μέτρα μπροστά, μπήκε η γυναίκα στο αυτοκίνητό της κι έστριψε, η κυκλοφορία ξεμπλόκαρε. Κι αμέσως μετά εμφανίστηκαν τρεις βαριές μοτοσικλέτες με τους κρανοφόρους αστυνομικούς της ομάδας «Δίας», οι οποίοι δεν χρειάζονταν πια.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass