«Δουλεύουμε για τη Λάρισα της επόμενης 15ετίας»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΦΡΟΥ Ι1 ΣΤΟ ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 16:23

Η ένταξη του έργου ανάπλασης της τάφρου Ι1, από την περιοχή της Νέας Σμύρνης μέχρι την περιοχή του ΑΤΑ, στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, έδωσε το πράσινο φως για την υλοποίηση ενός σχεδίου του Δήμου Λαρισαίων που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της ευρύτερης περιοχής. Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός, δήλωσε: «Η Λάρισα συνεχίζει να βαδίζει με ταχύ βήμα στον δρόμο των μεγάλων και σημαντικών αλλαγών, προς όφελος των δημοτών.


Η ανάπλαση της τάφρου Ι1 από την περιοχή της Νέας Σμύρνης μέχρι την περιοχή του ΑΤΑ, έργο που σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και ωρίμασε από τον Δήμο Λαρισαίων, εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης ένταξης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό. Πρόκειται για ένα έργο που συνιστά ουσιώδη παρέμβαση στη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία αναβαθμίζει λειτουργικά και αισθητικά. Όταν το έργο ολοκληρωθεί, μια ξεχασμένη για τους Λαρισαίους περιοχή θα έχει εξελιχθεί σε ένα όμορφο και ελκυστικό κοινόχρηστο χώρο με πεζοδρόμους – ποδηλατοδρόμους και πράσινο. Επίσης, στο πλαίσιο της παρέμβασης στην περιοχή ο Δήμος Λαρισαίων, με ιδίους πόρους, θα κατασκευάσει πεζογέφυρα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης που θα διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων της συνοικίας προς το κέντρο.
Πρόκειται για την υλοποίηση μιας δέσμευσης της δημοτικής αρχής προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που παίρνει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης.
Τα στελέχη της δημοτικής αρχής και οι υπηρεσίες του Δήμου εργαστήκαμε σκληρά για τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών. Είχαμε και έχουμε εποικοδομητική συνεργασία με τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό και τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Θεσσαλίας, προκειμένου μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις, όπως αυτό της ανάπλασης της τάφρου Ι1, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Θεσσαλίας με το συνολικό ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Η ανάπλαση της τάφρου Ι1, είναι το πρώτο έργο του προγράμματος ΒΑΑ, που εντάσσεται στο ΠΕΠ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως σύντομα θα ακολουθήσουν και οι εντάξεις των υπόλοιπων έργων που έχουν προταθεί όπως η ολοκλήρωση του Προσκηνίου Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ), η δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, η ελεγχόμενη πρόσβαση στους πεζοδρόμους κ.α.
Στον Δήμο Λαρισαίων, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υλοποίηση του σχεδίου και του οράματός μας. Δουλεύουμε για τη Λάρισα της επόμενης 15ετίας, για τη Λάρισα που αλλάζει καθημερινά προς το καλύτερο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass