Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μιλώντας και συνομιλώντας για την αρχαία Φάρσαλο»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 15:40

Με στόχο την προβολή και ανάδειξη της ιστορίας της αρχαίας Φαρσάλου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ), σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σταυρού, διοργάνωσε, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, εκδήλωση - ομιλία με θέμα:

«Μιλώντας και συνομιλώντας για την ιστορία της αρχαίας Φαρσάλου».

Η πρωτοβουλία αυτή του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ έρχεται ως συνέχεια του επιτυχημένου εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Φαρσάλων, Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας, που με τις πολλές θεματικές του απευθύνεται κάθε χρόνο στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων των σχολείων του τόπου. Τώρα το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να επεκταθεί και στο ενήλικο κοινό του Δήμου μας και μάλιστα προγραμματίζεται σειρά παρουσιάσεων διαφορετικής θεματολογίας στις Τοπικές Κοινότητες.

Η παρουσίαση στον Σταυρό ήταν ο πρώτος σταθμός της νέας προσπάθειας. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Γεωργία Τσαλούκη – Τσιμπίδα και ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ Κώστας Δερλός. Η Βάσω Νούλα, αρχαιολόγος – ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Φαρσάλων ανέπτυξε το θέμα με τη χρήση προβολών power point, παρουσιάζοντας τις πλούσιες ιστορικές μαρτυρίες και τα αδιάψευστα αρχαιολογικά τεκμήρια μέσα από τα οποία διαγράφεται η μοναδική πορεία της αρχαίας Φαρσάλου στον χρόνο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Παναγίας Δεμερλιώτισσας στον Σταυρό Φαρσάλων και την τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ Κώστας Δερλός, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σταυρού Δημήτρης Κωνσταντάκης, η πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού Γεωργία Τσαλούκη – Τσιμπίδα και πολλοί κάτοικοι.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα