«Βήμα προόδου» η επίσκεψη του Αμερικανού πτεράρχου

ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΑ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2018 22:08

«Βήμα προόδου» στη «διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ», χαρακτήριζαν στρατιωτικές πηγές στην «Ε», τη χθεσινή επίσκεψη του διοικητή των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής και διοικητή παράλληλα των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ πτεράρχου Τοντ Γουόλτερς στη Λάρισα, όπου τον υποδέχθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΑ, Χρ. Χριστοδούλου και ο Αρχηγός ΑΤΑ Γ. Μπλιούμης.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη τόσο υψηλόβαθμου ΝΑΤΟϊκού αξιωματούχου στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα με δεδομένο το ενδιαφέρον της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να «αξιοποιήσει περαιτέρω» τις υποδομές της 110 Πτέρυγας Μάχης.

Όπως είναι γνωστό από την 110 Πτέρυγα Μάχης, επιχειρούν δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper («Θεριστές») της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ενώ η συμφωνία για την παραμονή τους στη Λάρισα, παρατάθηκε για ένα ακόμη έτος.

Η χθεσινή επίσκεψη στρατιωτικά παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον με δεδομένο ότι ο Αμερικανός πτέραρχος την ερχόμενη άνοιξη θα αναλάβει καθήκοντα Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Ευρώπης (Supreme Allied Commander Europe - SACEUR) του ΝΑΤΟ όταν η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εξετάζει υποδομές, όπως μεταξύ άλλων της 110 ΠΜ στη Λάρισα, προκειμένου να στεγασθεί Μοίρα μαχητικών ή ιπτάμενα τάνκερ.

Με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σε μια λιτή ανακοίνωση σημειώνεται πως «την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, ο Διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής [United States Air Forces in Europe (USAFE), Air Forces Africa (AFAFRICA)] και Διοικητής των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, General Tod D. Wolters, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε για την αποστολή, την οργάνωση και τα μέσα του Αρχηγείου και συζήτησε με τον Αρχηγό ΓΕΑ θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Αμερικανού πτεράρχου στη Λάρισα ήταν ολιγόωρη ενώ λόγω του βεβαρημένου προγράμματος αναβλήθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις στις δομές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass