Η Αγιά ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2018 15:14

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει η Αγιά την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική της πλατεία.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν μιάμιση ώρα νωρίτερα, στις 5:30. Στις 6 θα ακουστούν κάλαντα από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ενώ τη σκυτάλη θα πάρει στις 6:30 η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων με κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Από νωρίς θα δίδονται σε όλους ψητά κάστανα και ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών θα προσφέρει ζεστό τσάι. Το Τμήμα Μαγειρικής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με τους καθηγητές του, Βασίλη Παναγούλη και Πόπη Τσουβαλά, θα μαγειρέψει και θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους ζεστή χριστουγεννιάτικη σούπα. Τους μαθητές στηρίζουν η διεύθυνση του Τμήματος, Ευαγγελία Αντωνίου, Δημήτρης Γουργιώτης, Αθανάσιος Βλάστος και ο προϊστάμενος Λουκάς Μπρότσης.

Τα παιδιά, από τις 5:30, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τα δικά τους στολίδια από πυλό και ξύλο. Θα λειτουργούν εργαστήρια για την κατασκευή των στολιδιών με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του Τμήματος Ζωγραφικής του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας». Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν στο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη με τις νεράιδες, τα ξωτικά και τους καλικάντζαρους, που θα συνθέτουν μια παραμυθένια εικόνα. Σε όλα θα δοθεί από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αγιάς ένα φαναράκι ως συμβολικό δώρο για να λάμψει μια ευχή από καρδιάς για όλον τον κόσμο.

Πέραν αυτών, θα λειτουργεί έκθεση ξύλινων διακοσμητικών και άλλων κατασκευών, καθώς και παζάρι χριστουγεννιάτικων δημιουργιών από το 2ο Νηπιαγωγείο. Τέλος, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας θα κατασκευάζει χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες ως εξής:

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., η Σχολή Χορού «Έκφραση» θα παρουσιάσει τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα».

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αγιάς θα πραγματοποιηθεί τουρνουά volley από τον Γ.Σ. «Ερμής» και τον Δήμο Αγιάς, με αγώνες από τις 10 το πρωί ως τις 8 το απόγευμα, προκειμένου να συλλεχθούν είδη πρώτης ανάγκης για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Στις 7 το απόγευμα, το Τμήμα Μονωδίας της Μουσικής Σχολής Δήμου Αγιάς θα πραγματοποιήσει τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα».

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αγιάς με το Εργαστήριο Γεύσεων «Yiam» και το κρεοπωλείο «Θανάσης Μόσχος» θα αναβιώσουν το έθιμο της «τσιγαρίδας» στην Κεντρική πλατεία από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Παράλληλα, θα λειτουργήσει bazaar τοπικών προϊόντων και χειροποίητων δημιουργιών στο οποίο θα συμμετέχουν το Κτήμα Μανωλίδη, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Όσσα», ο Χάρης Τζίκας και η Ναταλία Τσικρίκη.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγιάς θα διοργανώσει εκδήλωση για τα παιδιά στην πλατεία με ταχυδακτυλουργό, Άγιο Βασίλη, ξωτικά, υπό τους ήχους μουσική από dj.

Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, για πρώτη φορά θα γιορταστεί η αλλαγή του χρόνου στην Κεντρική πλατεία της κωμόπολης με τη συνοδεία καλλιτεχνών. Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί κρασί, ενώ πριν την αλλαγή του χρόνου ο Άγιος Βασίλης θα χαρίσει δωράκια στα παιδιά.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass