Με ελέγχους θα περιοριστούν τα αδέσποτα

* ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2018 15:30

Εντατικούς ελέγχους από την Αστυνομία και τον Δήμο για να εντοπιστούν σκυλιά χωρίς τσιπάκι σε σπίτια και pet shop ζητά ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας Γιάννης Λυτροκάπης προκειμένου να περιοριστούν τα αδέσποτα.

Οι περισσότεροι Δήμοι στον Νομό καλούνται καθημερινά να δώσουν λύση με σκυλιά που τριγυρίζουν στους δρόμους και τις περισσότερες φορές προέρχονται από οικογένειες που τα φιλοξενούσαν και έτσι από δεσποζόμενα έγιναν μέσα σε μία ημέρα αδέσποτα. Ο μόνος τρόπος για να περιοριστούν είναι οι έλεγχοι, υποστηρίζουν οι κτηνίατροι.

Παράλληλα, ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Λάρισας αντιδρά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Τυρνάβου και αποσύρει από την πενταμελή επιτροπή τα μέλη του.

Αιτία αποτελεί η απόφαση του Δήμου Τυρνάβου να πραγματοποιήσει στειρώσεις ζώων στα παλιά σφαγεία Αμπελώνα από εθελοντή που ήρθε από το εξωτερικό. Στη συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής που προηγήθηκε, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Λυτροκάπης, ζητήθηκε η επιστημονική του άποψη σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων του Δήμου και διατυπώθηκε εντονότατα η διαφωνία του με τη συγκεκριμένη δράση αλλά και με άλλες πρακτικές, όπως οι κληρώσεις για στειρώσεις σε δεσποζόμενα ζώα σε σχολεία καθώς από την εμπειρία από τις προηγούμενες φορές που συνέβη κάτι ανάλογο έχουν συμβεί, όπως αναφέρει, παραβιάσεις της νομοθεσίας και έχει τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία καθώς και η ευζωία των αδέσποτων. «Επιπλέον είναι και αναποτελεσματικές αφού κάθε χρόνο ο αριθμός των αδέσποτων διογκώνεται αντί να μειώνεται», σημειώνει.

Επίσης, υποστηρίζουν πως οι διαδικασίες δεν γίνονται με διαφανείς διαδικασίες τονίζοντας ότι «υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια στα στοιχεία που αφορούν στις ουσιώδεις λεπτομέρειες των προηγούμενων ετών που αν και ζητήθηκαν ουδέποτε παρουσιάστηκαν στην επιτροπή με αστείες δικαιολογίες, γεγονός που καθιστά τουλάχιστον περίεργη αν όχι ύποπτη την εμμονή με τη συγκεκριμένη πράξη.

Η προφανώς προειλημμένη απόφαση διαμορφώθηκε με πλειοψηφία του Δήμου και των φιλοζωικών οργανώσεων που συμμετέχουν στην επιτροπή, αγνοώντας όλες τις παρατηρήσεις του κτηνιάτρου και απορρίπτοντας με διάφορες προφάσεις μια σειρά μέτρα που προτάθηκαν από τον κτηνίατρο». Παράλληλα, διατυπώθηκε η άποψή τους περί της διαχείρισης των αδέσποτων, η οποία όπως τους επισημάνθηκε «και είναι τελείως αντίθετη σε κάθε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και είναι μια αποσπασματική και σπασμωδική κίνηση για το θεαθήναι».

Έτσι, λοιπόν, ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Λάρισας, «διαπιστώνοντας πως δεν έχει κανένα νόημα να παρευρίσκεται κτηνίατρος στη συγκεκριμένη επιτροπή, αφού αγνοούνται συστηματικά οι παρατηρήσεις του και η παρουσία του εκεί είναι καθαρά διακοσμητική και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να προσδώσει κύρος και επιστημονική εγκυρότητα σε καταφανέστατα λαθεμένες και παράνομες επιλογές, αποφάσισε να αποσύρει τα μέλη του από την παραπάνω επιτροπή, διαφυλάττοντας την αξιοπρέπειά τους αλλά και προστατεύοντάς τους από τυχόν νομικές ευθύνες», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου συμπληρώνοντας ότι «ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος απέστειλε εξώδικο προς τον Δήμο Τυρνάβου καθώς οι εθελοντές που έκαναν τις στειρώσεις δεν προέρχονταν από κάποιον επίσημο φορέα, δεν ήταν πουθενά δηλωμένοι».

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass