* ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1989! * ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΤΟ 2019 ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ

Κυψέλη δημιουργίας στην Κοιλάδα

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2018 22:04

Eνα πολύπαθο έργο, που οραματίστηκε η –κοινότητα τότε- Κοιλάδας από το 1989, όταν το τοπικό εκκλησιαστικό συμβούλιο παραχώρησε έκταση για την ανέγερσή του, έφτασε αισίως στην ολοκλήρωσή του και εγκαινιάστηκε χθες με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Ο λόγος για το νέο διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο της κοινότητας Κοιλάδας, μία «κυψέλη δημιουργίας», όπως τη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του, υποστηρίζοντας ότι θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία, καθώς φιλοξενεί κάτω από τη στέγη του, ποικίλες δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν τη Βιβλιοθήκη, το ΚΑΠΗ, τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού «Ο Φάρος».
Ήταν μια σημαντική στιγμή χθες για τους κατοίκους της Κοιλάδας, που έδωσαν δυναμικό «παρών» και καταχειροκρότησαν τους ανθρώπους που προσπάθησαν για την υλοποίηση αυτού του έργου, τους οποίους και βράβευσαν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.
Αναλυτικότερα, κατά την έναρξη των εγκαινίων τελέσθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ο οποίος στη συνέχεια πρόσφερε μία εικόνα της Γέννησης του Χριστού, προκειμένου να τοποθετηθεί σε χώρο του.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας, κ. Παναγιώτης Νατσίδης, σε χαιρετισμό του, έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό του έργου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Το 1989 το εκκλησιαστικό συμβούλιο παραχώρησε έκταση 2.000 τ.μ. στο κέντρο της κοινότητας, το 1996 τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος, από τον κ. Σπ. Τερζούδη, και το 1999 σταμάτησαν οι εργασίες, μέχρι το 2005 όταν εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Θησέας» για να σταματήσει και πάλι μέχρι το 2010. Το 2014 εντάσσεται σε πρόγραμμα leader» με χρηματοδότηση 255.000 ευρώ, ακολουθούν εργασίες αποπεράτωσης το 2015 και αισίως το 2016 το κτίριο ολοκληρώνεται στο σύνολό του. Φέτος τοποθετήθηκε ο εξοπλισμός του κτιρίου και άνοιξε τις πύλες του…».
Ο δήμαρχος Λαρισαίων, εξήρε τις προσπάθειες των ανθρώπων που βοήθησαν στη δημιουργία του νέου διοικητικού και πολιτιστικού κέντρου της κοινότητας Κοιλάδας και υποστήριξε ότι «το πολύπαθο αυτό έργο μάς διδάσκει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις συνέργειες, αν θέλουμε να υλοποιήσουμε περισσότερα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος…».
Δήλωσε δε, ότι εντός του 2019 θα ξεκινήσουν στην Κοιλάδα εργασίες υλοποίησης του έργου του Βιολογικού καθαρισμού και του δικτύου αποχέτευσης, ενώ θα ακολουθήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης δρόμων και αγροτικής οδοποιίας.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο των εγκαινίων ο δήμαρχος Λαρισαίων βράβευσε για τη συμβολή τους στη δημιουργία του έργου τον κ. Σπ. Τερζούδη (που έβαλε τον θεμέλιο λίθο), τον π. Αδάμ του ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνος Κοιλάδας, ως εκπρόσωπο της εκκλησίας, του μεγάλου δωρητή του οικοπέδου και τον επιχειρηματία και πρώην αντιδήμαρχο Δήμου Λαρισαίων κ. Τάσο Πρασά για τη μεγάλη προσφορά του στο έργο.
Η εκδήλωση έκλεισε με την εμφάνιση χορωδίας.
Των εγκαινίων προηγήθηκε πανηγυρικός και αρχιερατικός εσπερινός του Αγίου Σπυρίδωνος, προστάτη της Κοιλάδας.
Παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Λαρισαίων κ. Δημ. Δεληγιάννης, Θαν. Αδαμόπουλος, Παν. Νταής, η επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα νέα αρχή» του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα πόλη του αύριο» κ. Αθ. Μαμάκος, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας Βασ. Καραπιπέρης και ο αστυνομικός διευθυντής ν. Λάρισας κ. Γιάννης Σκριάπας.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass