Εκπτώσεις και ευκολίες από τη ΔΕΥΑΛ…

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2018 22:07

Για θέματα διευθέτησης χρεών οι καταναλωτές μπορούν να προσφεύγουν σε αρμόδια Επιτροπή της ΔΕΥΑΛ που εξετάζει και δίνει λύσεις.

Όταν ενοικιαστής διαμερίσματος «αποχαιρέτισε» την ιδιοκτήτριά του στη Λάρισα τότε εκείνη εκτός από το άδειο σπίτι έπρεπε να διαχειριστεί και τους φουσκωμένους λογαριασμούς ύδρευσης. Εξετάζοντας τους λόγους που οι λογαριασμοί έφταναν μέχρι και τα 600 ευρώ διαπίστωσε ότι είχε διαρροή. Έτσι, λοιπόν, απευθύνθηκε στην επιτροπή της ΔΕΥΑΛ για να εξετάσει το αίτημά της για έκπτωση μιας και αδυνατούσε να καταβάλει το συγκεκριμένο ποσό.

f«Η Επιτροπή λειτουργεί στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ και ασχολείται με θέματα διευθέτησης χρεών, εκπτώσεων σε περίπτωση διαρροής και διάφορα άλλα θέματα όταν αυτά δεν μπορούν να λυθούν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Θεόδωρος Καφφές προσθέτοντας ότι « η συγκεκριμένη επιτροπή παίρνει ομόφωνες αποφάσεις. Δεν λειτουργεί σταθερά, λειτουργεί μόνο όταν έχει θέματα».

Η διαδικασία προβλέπει ο καταναλωτής να κάνει αίτηση στο Πρωτόκολλο και να ζητήσει αυτό που θέλει για να εξεταστεί στη συνέχεια το αίτημά του. Κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής παρίσταται και ο καταναλωτής ο οποίος αναπτύσσει τους λόγους που προσέφυγε στην αρμόδια επιτροπή. Τα περισσότερα θέματα που απασχολούν τη συγκεκριμένη Επιτροπή είναι η διευθέτηση χρεών. «Υπενθυμίζεται ότι ο καταναλωτής μπορεί να διευθετήσει τα χρέη του προς τη ΔΕΥΑΛ κατευθείαν από την Επιχείρηση, να κάνει χρήση των 36 δόσεων, αν όμως δεν τον καλύπτουν για παράδειγμα οι 36 δόσεις τότε μπορεί να κάνει αίτηση για να εξεταστεί το θέμα του στην Επιτροπή η οποία ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους που ο καταναλωτής δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που του προσφέρει η Επιχείρηση. Για να παρθεί όμως απόφαση αυτή πρέπει να είναι ομόφωνη» σημειώνει ο κ. Καφφές κάνοντας ξεκάθαρο ότι γίνονται εκπτώσεις μόνο σε περιπτώσεις διαρροών. «Το ποσοστό της έκπτωσης εξαρτάται από την κάθε περίπτωση. Όταν έχει βλάβη το υδρόμετρο ή το δίκτυο μέσα στο σπίτι και καταγράφει μια αδικαιολόγητη κατανάλωση, διαπιστωμένη από τη ΔΕΥΑΛ τότε μόνο γίνονται εκπτώσεις», υπογραμμίζει.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass