Διέγραψαν τον γραμματέα στο ΚΚΕ της Λάρισας

* ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ Ο ΘΑΝ. ΜΠΙΖΑΪΝΤΕΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ Ή ΑΠΛΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2018 22:11

Εντυπωσιακό το γεγονός ότι από το ΚΚΕ διαγράφηκε ο Θανάσης Μπιζαϊντές, επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας την τελευταία διετία. Καθόλου παράξενο για την τακτική του ΚΚΕ που το γεγονός περιφρουρήθηκε απολύτως και παρότι συνέβη πριν κάμποσες ημέρες εντούτοις δεν μαθεύτηκε.

Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν εκδόθηκε από το κόμμα. Θεωρείται ωστόσο περίεργο που δεν ενημερώθηκαν τα μέλη του ΚΚΕ, ούτε καν οι γραμματείς των οργανώσεών του.

Οι λόγοι της καρατόμησης Μπιζαϊντέ δεν έγιναν βεβαίως γνωστοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες προέκυψαν βασανιστικά, ο γραμματέας της Ν.Ε. Λάρισας εγκατέλειψε ξαφνικά τη θέση του στο ΚΚΕ, παράτησε το γραφείο και τα καθήκοντά του, λέγεται ότι οι σύντροφοί του ανησύχησαν μην είχε πάθει κάτι και τον αναζητούσαν. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, υπήρξε πριν την αποχώρησή του έντονη λογομαχία με άλλα στελέχη και διαφωνία του γραμματέα με τη γραμμή του κόμματος. Ακούστηκε ότι δήλωσε παραίτηση «για προσωπικούς λόγους». Οι φήμες είναι πολλές και ποικίλες. «Από το ΚΚΕ δεν αποχωρείς, το κόμμα σε διαγράφει» διευκρίνιζε παλιό στέλεχος.

Γεγονός είναι ότι ο μέχρι πρότινος γραμματέας Θαν. Μπιζαϊντές δεν είναι πια ούτε μέλος του ΚΚΕ. Στη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Λάρισας αναδείχθηκε ο Άγγελος Σίμος, προσφάτως συνταξιοδοτηθείς δημοτικός υπάλληλος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποχωρώντας από το κόμμα ο Θαν. Μπιζαϊντές δεν επισκέφθηκε ξανά στα γραφεία της οδού Πανός ούτε για να παραδώσει, ενώ επέστρεψε τα κλειδιά των γραφείων μέσω συγγενικού του προσώπου. Κανείς δεν παρατήρησε, ούτε τα στελέχη του ΚΚΕ -όσοι φυσικά δεν είχαν εμπλακεί στη διαγραφή του-, ότι ο πρώην γραμματέας δεν βρισκόταν, σύμφωνα με το ‘’κομματικό πρωτόκολλο’’, στο τραπέζι του Δημ. Κουτσούμπα στο λαϊκό γλέντι που ακολούθησε την ομιλία του γεν. γραμματέα για τα 100 χρόνια του κόμματος, στο Κλειστό της Νεάπολης προ δεκαημέρου.

Σε ηλικία 32 περίπου ετών, ο Θαν. Μπιζαϊντές είχε αναδειχθεί γραμματέας του ΚΚΕ Λάρισας την άνοιξη του 2017. Γεννημένος στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας, σπούδασε στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής, όπου και εξελίχθηκε σε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΚΝΕ πανελλαδικά πριν κληθεί να επιστρέψει στη Λάρισα και να αναλάβει τα ηνία της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass