Τη στήριξη Καλογιάννη αποφάσισε το ΚΙΝΑΛ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΗΡΚΕΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΩΡΕΣ * ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ * ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΣ. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ "Ε"

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2018 22:01

Την υποστήριξη της υποψηφιότητας του σημερινού δημάρχου Λάρισας, Απόστολου Καλογιάννη αποφάσισε χθες το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στη Λάρισα σε μια διευρυμένη σύσκεψη στελεχών υπό την προεδρία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλη Κεγκέρογλου.

Έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, 41 συνολικά κομματικά στελέχη και αιρετοί, κατέληξαν στη στήριξη Καλογιάννη «με θεσμική συνεργασία» αλλά καταρχήν συμφώνησαν στην ανάγκη της ενότητας, της «λειτουργίας αυτοδιοικητικού κινήματος στον Δήμο Λάρισας» με «ενιαία έκφραση», η οποία θα προκύψει από τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών στελεχών ανεξάρτητα από την παράταξη με την οποία εκλέχθηκαν ή συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές, αναφερόμενοι στις παρατάξεις του χώρου («Λαρισαίων Πόλη» που συμμετείχε στη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» με τον Απ. Καλογιάννη και την «Ανθρώπινη Πόλη» με τον Εκτ. Νασιώκα).

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, που έγινε στο ξενοδοχείο "Διόνυσος", ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε στην «Ε» πως το «διευρυμένο εκλογικό δημοτικό όργανο του Κινήματος Αλλαγής στη Λάρισα που συζήτησε το θέμα των εκλογών αποφάσισε να εισηγηθεί στην επιτροπή των αυτοδιοικητικών τα εξής:

Πρώτον, τη λειτουργία αυτοδιοικητικού κινήματος στον Δήμο Λάρισας με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής και όλων των αυτιοδιοκητικών στελεχών του χώρου μας που ανεξάρτητα από την παράταξη την οποία εκλέχθηκαν ή συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές, προκειμένου να εκφράσει όλες τις δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας του ευρύτερου χώρου του Κινήματος Αλλαγής.

Δεύτερον την υποστήριξη της υποψηφιότητας του σημερινού δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη με τη θεσμική συνεργασία του αυτοδιοικητικού κινήματος Λάρισας που συγκροτούμε και στο πλαίσιο του συνδυασμού που θα ζητήσει την ψήφο των δημοτών της Λάρισας στις επόμενες εκλογές.

Τρίτον καλούμε όλους τους δημότες της Λάρισας που πιστεύουν σε ένα πιο ισχυρό ρόλο του Δήμου και μια νέα προοπτική που θα ανοίξει δρόμους για την τοπική κοινωνία, τις παραγωγικές και τις δημιουργικές δυνάμεις, να ενταχθούν στην προσπάθεια του αυτοδιοικητικού κινήματος» κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου.

ΟΡΓΑΝΑ

Η απόφαση της χθεσινής σύσκεψης θα ανακοινωθεί σήμερα ενώ επίσημα η δήλωση στήριξης Καλογιάννης θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Νωρίτερα, προσερχόμενος στη σύσκεψη ο κ. Κεγκέρογλου διευκρίνισε ότι «για τον Δήμο Λάρισας όπως και για όλους τους δήμους της χώρας η διαβούλευση γίνεται σε κάθε τόπο. Δεν υπάρχουν κεντρικές αποφάσεις ούτε κεντρικές συνεργασίες με κόμματα ούτε από τα δεξιά – ούτε από τα αριστερά. Υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις σε κάθε τόπο και εκεί λαμβάνονται οι αποφάσεις».

Ερωτηθείς για το αν θα εισηγηθεί στη Λάρισα τη στήριξη του κ. Καλογιάννη τόνισε πως «πιστοί στην παράδοση και στις δημοκρατικές διαδικασίες προχωρούμε με τη σύγκληση των οργάνων προκειμένου αυτά να πάρουν τις αποφάσεις και να αναδείξουν τις προτεραιότητές μας σε κάθε τόπο».

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της συζήτησης, τρία μέλη του ΠΑΣΟΚ, οι Γρηγ. Κουτσομάρκος, Ναπ. Παλάντζας και Ευθ. Γκουντής ζήτησαν να αναγνώσουν στους παρευρισκόμενους κείμενο θέσεων στο οποίο σημειώνεται η ανάγκη «αυτόνομης καθόδου του ΚΙΝΑΛ» στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αφορμή και τον «στρατηγικό στόχο να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κεγκέρογλου δεν επέτρεψε την παρουσία των τριών στη σύσκεψη, με τη δέσμευση να αναγνωστεί – όπως και έγινε - το κείμενό τους, που φέρει υπογραφές μελών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και η πρώην αντιδήμαρχος, Λίτσα Γκολφινοπούλου.

Κείμενο όπου υπογραμμίζεται η θέση της αυτόνομης καθόδου, ανέγνωσε και η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Λάρισας, με την παράταξη Νασιώκα, Αγγελική Παναγιωτακοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», κατά τη συζήτηση, υπέρ της αυτόνομης καθόδου τάχθηκαν συνολικά 4 στελέχη από τους παρευρισκόμενους έναντι 37 που τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με τον κ. Καλογιάννη. Να σημειωθεί τέλος ότι από τη σύσκεψη απουσίαζε ο βουλευτής Κων. Μπαργιώτας με αφορμή ειλημμένη υποχρέωσή του στη Βουλή, ενώ μεταφέρθηκε η δήλωσή του πως θα στηρίξει την απόφαση του ΚΙΝΑΛ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass