Χρώμα Χριστουγέννων στην Αγιά

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2018 16:10

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου ΓουργιώτηΜε μήνυμα αλληλεγγύης για όλους τους ανθρώπους, αγάπης και συνεισφοράς, και υπό τους γιορτινούς ήχους του Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου και της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας, σε μια πολύ όμορφη γιορτή, άναψε, το βράδυ της Τρίτης, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, παρουσία πλήθους ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, που χάρηκαν τις εκδηλώσεις που είχαν ετοιμάσει οι υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με συλλόγους της κωμόπολης.


Από νωρίς το απόγευμα δίδονταν σε όλους ψητά κάστανα και ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών πρόσφερε ζεστό τσάι. Το Τμήμα Μαγειρικής της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με τους καθηγητές του, Βασίλη Παναγούλη και Πόπη Τσουβαλά, μαγείρεψε και πρόσφερε στους παρευρεθέντες ζεστή χριστουγεννιάτικη σούπα.
Τα παιδιά κατασκεύασαν τα δικά τους στολίδια από πυλό και ξύλο σε εργαστήρια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του Τμήματος Ζωγραφικής του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας». Επίσης, φωτογραφήθηκαν στο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη με τις νεράιδες, τα ξωτικά και τους καλικάντζαρους, που συνέθεταν μια παραμυθένια εικόνα, και σε όλα δόθηκε από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αγιάς ένα φαναράκι ως συμβολικό δώρο για να λάμψει μια ευχή από καρδιάς για όλον τον κόσμο, φαναράκια που αφέθηκαν στον ουρανό δημιουργώντας μια πολύ όμορφη εικόνα.
Πέραν αυτών, δόθηκε παράσταση από παιδιά του fitness club «Αθλόραμα», λειτούργησε έκθεση ξύλινων διακοσμητικών και άλλων κατασκευών, καθώς και παζάρι χριστουγεννιάτικων δημιουργιών από το 2ο Νηπιαγωγείο, ενώ το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας κατασκεύασε χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά.
Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρης Μάρκου, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Σμυρλής, Βασίλης Λέτσιος και Αστέριος Τσιώνης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
Το γιορτινό πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες ημέρες ως την Πρωτοχρονιά ως εξής:
Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., η Σχολή Χορού «Έκφραση» θα παρουσιάσει τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα».
Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αγιάς θα πραγματοποιηθεί τουρνουά volley από τον Γ.Σ. «Ερμής» και τον Δήμο Αγιάς, με αγώνες από τις 10 το πρωί ως τις 8 το απόγευμα, προκειμένου να συλλεχθούν είδη πρώτης ανάγκης για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Στις 7 το απόγευμα, το Τμήμα Μονωδίας της Μουσικής Σχολής Δήμου Αγιάς θα πραγματοποιήσει τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή του στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα».
Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αγιάς με το Εργαστήριο Γεύσεων «Yiam» και το κρεοπωλείο «Θανάσης Μόσχος» θα αναβιώσουν το έθιμο της «τσιγαρίδας» στην κεντρική πλατεία από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Παράλληλα, θα λειτουργήσει bazaar τοπικών προϊόντων και χειροποίητων δημιουργιών στο οποίο θα συμμετάσχουν το Κτήμα Μανωλίδη, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Όσσα», ο Χάρης Τζίκας και η Ναταλία Τσικρίκη.
Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγιάς θα διοργανώσει εκδήλωση για τα παιδιά στην πλατεία με ταχυδακτυλουργό, Άγιο Βασίλη, ξωτικά, υπό τους ήχους μουσικής από dj.
Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, για πρώτη φορά θα γιορταστεί η αλλαγή του χρόνου στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης με τη συνοδεία καλλιτεχνών. Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί κρασί, ενώ πριν την αλλαγή του χρόνου ο Άγιος Βασίλης θα χαρίσει δωράκια στα παιδιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass