Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βασίλης Μίχος: Μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για τη Λάρισα

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2018 16:03

Παρέμβαση για την προχθεσινή σύσκεψη του ΚΙΝΑΛ, έκανε χθες και ο γνωστός Λαρισαίος μηχανικός Βασ. Μίχος, που αναφέρει σχετικά:

"Η απόφαση του ΚΙΝΑΛ για στήριξη Καλογιάννη οδηγεί σε μία πολωτική προεκλογική περίοδο που προοιωνίζει μία ακόμη πιο πολωτική, αλλά και αδιέξοδη, νέα τετραετία. Είναι ακριβώς αυτό που δεν χρειάζεται μία χειμαζόμενη πόλη, για την οποία η σύμπνοια όλων των φορέων της με προεξάρχον ένα ενωμένο δημοτικό συμβούλιο αποτελεί προϋπόθεση για την ανάκαμψή της.

Από χρόνια παρακολουθούμε τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας (όχι μόνο στη χώρα μας) που δεν μετέχει, που παρακμάζει, που αποδομείται. Τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας που νομοτελειακά γεννά τέρατα: την τυφλή βία, τις ολοκληρωτικές αντιλήψεις, τους άβουλους υπηκόους. Προφανώς και δεν ευθύνεται η τοπική αυτοδιοίκηση για την εμφάνιση αυτών των φαινομένων. Μπορεί όμως να λειτουργήσει σαν ανάχωμα, να τα περιορίσει, έως και να τα ακυρώσει.

Σ’ αυτή τη βαθύτατα πολιτική και επείγουσα αποστολή της αυτοδιοίκησης, φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ εκτιμά ότι δεν χρειάζονται οι διακριτές πολιτικές που ο κοινωνικός χώρος που εκπροσωπεί μπορεί να αναπτύξει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Τι κρίμα. Άλλη μία χαμένη ευκαιρία για τη Λάρισα".

Σχετικά Άρθρα