ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΧΘΕΣ Ο ΥΕΘΑ ΠΑΝ. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ «ΕΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ»

Νέες συμμαχικές δομές στη Λάρισα

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 22:01

«Η Λάρισα έχει εμπλουτιστεί με νέες μονάδες που αφορούν τη δομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και συμμαχικές δομές και αυτό θα το βιώσετε τους επόμενους μήνες που έρχονται» δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προϊδεάζοντας για την περαιτέρω διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, επισκέφθηκε χθες την 1η Στρατιά, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 Πτέρυγα Μάχης όπου και συνομίλησε με το στρατιωτικό προσωπικό. Εκεί όπου αναφερόμενος στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών τόνισε πως θα παραιτηθεί από ΥΕΘΑ όταν η Συμφωνία ψηφισθεί από τη Βουλή των Σκοπίων ενώ νωρίτερα σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ σημείωσε επίσης πως θα παραιτηθεί αλλά όταν η Συμφωνία φθάσει στην ελληνική Βουλή.
Αρχικά ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε την 1η Στρατιά όπου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ερωτηθείς για το θέμα των αναδρομικών τόνισε πως «η καταβολή των αναδρομικών ήταν ένα θέμα που αποτελούσε βασικό αίτημα προς τον πρωθυπουργό από την πρώτη στιγμή της συγκρότησης της Κυβέρνησης. Ήταν μια αδικία σε βάρος του προσωπικού. Δεν κάνουμε κανένα δώρο στους στρατιωτικούς, τους δίνουμε πίσω τα οφειλόμενα, τα οποία κακώς είχαν παρακρατήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Θεωρώ, όμως, ότι η καταβολή των αναδρομικών, είναι μια δικαίωση. Μπορώ να πω ότι φέτος, πέραν της αναδιοργάνωσης και των επιχειρησιακών θεμάτων, για εμένα και τη στρατιωτική ηγεσία δύο θέματα ήταν πολύ βασικά: Πρώτον, η αποκατάσταση αυτής της αδικίας των αναδρομικών και δεύτερον, η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνταν στην Τουρκία.
Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι έχουμε τις καλύτερες Ένοπλες Δυνάμεις. Βλέπετε ότι και στο πλαίσιο της Συμμαχίας, η Ελλάδα συνεχώς βραβεύεται, όλα τα Όπλα. Το ηθικό είναι υψηλό, ο επαγγελματισμός έχει οδηγήσει τη χώρα μας σε μια γεωπολιτική ενίσχυση, με αποτέλεσμα από πρόβλημα στην περιοχή ή μέρος του προβλήματος, η Ελλάδα να έχει καταστεί ένας πόλος σταθερότητας. Οι συνεργασίες μας προς τον νότο, διμερείς, τριμερείς, τετραμερείς, με την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και προς τον βορρά με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία έχουν καταστήσει την Ελλάδα πόλο σταθερότητας της περιοχής της Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Θεωρώ ότι αυτό επετεύχθη ακριβώς γιατί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποτελούν το κύριο οπλικό σύστημα της Ελλάδας, κράτησαν στην περίοδο της κρίσης. Δεν διαμαρτυρήθηκαν καν για τις τεράστιες περικοπές που έγιναν στα οικονομικά τους, αλλά και στη μείωση κατά 60% του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Για αυτό τον λόγο, όπως βλέπετε, οι σύμμαχοί μας εμπιστεύονται πλέον την Ελλάδα».
ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ
«Η Λάρισα» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος «έχει εμπλουτιστεί με νέες μονάδες που αφορούν τη δομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και συμμαχικές δομές και αυτό θα το βιώσετε τους επόμενους μήνες που έρχονται. Αποτελούν έναν παράγοντα ασφάλειας και όταν σε μια χώρα υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει και η δυνατότητα να έρθουν νέες επενδύσεις και να ξεκινήσει η ανάπτυξη της οικονομίας. Γι’ αυτό είμαι ευγνώμων, ως πολιτικός προϊστάμενος, προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» ολοκλήρωσε χωρίς να διευκρινίσει «με ποιες δομές» θα ενισχυθεί στο μέλλον η Λάρισα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
Ερωτηθείς για τις προκλήσεις των Σκοπιανών τόνισε πως «χαίρομαι γι’ αυτές τις προκλήσεις, γιατί είναι ακριβώς ο χαρακτήρας της ηγεσίας της FYROM. Οι συνεχείς αλυτρωτικές προκλητικές τους δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτούς που λέγαμε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν με ένα μανδύα μιας συμφωνίας την οποία δεν θα τηρήσουν.
Χαίρομαι, επίσης, που ο πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής ότι αν αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν και αν αμφισβητείται, για παράδειγμα, η μη ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας ή οι αλυτρωτικές τους τάσεις περί δήθεν μειονότητας και συνεχίσουν τις προκλήσεις δεν θα υπάρξει συμφωνία.
Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του.
Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει - και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια - μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν - ω μη γένοιτο - αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού».
Για το ίδιο θέμα ο κ. Καμμένος, μιλώντας λίγο αργότερα στο προσωπικό της 1ης Στρατιάς υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «εάν συνεχίσει και ψηφιστεί η συνθήκη των Πρεσπών από τη μεριά της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αναλαμβάνοντας και όλο το βάρος αυτής της ευθύνης, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση.
Βέβαια με τις τελευταίες δηλώσεις από τη μεριά της σκοπιανής ηγεσίας φαίνεται ότι αυτοί έχουν αποφασίσει να συνεχίζουν τις προκλητικές αναφορές τους και τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις. Πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην απαξίωση αυτής της συνθήκης που έτσι και αλλιώς είναι νεκρή με αυτά που κάνουνε ώστε και να μην δημιουργηθεί τέτοιο πρόβλημα και να πάμε με ομαλότητα».

ΕΚΛΟΓΕΣ
Ερωτηθείς τέλος για εκλογές «την άνοιξη ή το φθινόπωρο» τόνισε πως «πιστεύω ότι οι εκλογές δεν θα πρέπει να γίνουν σύντομα. Το θέμα του Σκοπιανού ήρθε, παρά τη συμφωνία που είχαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσουμε μαζί, πολύ πιο νωρίς από ό,τι είχε σχεδιαστεί. Το καλό για την πατρίδα θα είναι οι εκλογές να πάνε στο τέλος της τετραετίας».
Ο κ. Καμμένος συνοδευόμενος από τον διοικητή της 1ης Στρατιάς, Δημ. Ζερβάκη επισκέφθηκε τον παιδικό σταθμό της Στρατιάς όπου και προσέφερε δώρα στα παιδιά ενώ συνοδευόμενος από τον ΑΤΑ, Γ. Μπλιούμη και τον διοικητή της 110 ΠΜ, Απ. Χόρτη επισκέφθηκε την 337 Μοίρα όπου και συνομίλησε με πιλότους σε ετοιμότητα. Τον κ. Καμμένο συνόδευαν τέλος τοπικά στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

----------------------------------------------------------------------

 

«Η επίσκεψη Καμμένου επισφραγίζει τη ΝΑΤΟϊκή αναβάθμιση»

ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας με ανακοίνωσή της «καταδικάζει την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στη Λάρισα, η οποία έρχεται να επισφραγίσει τη Νατοϊκή αναβάθμιση των στρατοπέδων της ευρύτερης περιοχής (110 Π.Μ., Στεφανοβίκειο).
Οι προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού για “ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων σε μια μόνιμη βάση όχι μόνο στον κόλπο της Σούδας αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη” δείχνουν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια, τα οποία έχουν άμεσες επιπτώσεις στην περιοχή μας. Η πρόσδεση στον επικίνδυνο πολεμικό άξονα με το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, τη χούντα της Αιγύπτου και την Κύπρο, υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ, μετατρέπει για πρώτη φορά η Ελλάδα σε εχθρό των αραβικών λαών και τα αεροδρόμια της Λάρισας σε ορμητήρια για επιχειρήσεις εναντίον του λαού της Συρίας.
Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και την Ουκρανία σχετίζονται με την άσκηση των Αμερικανών στο Στεφανοβίκειο και την προχθεσινή επίσκεψη - επιθεώρηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από κλιμάκιο ΝΑΤΟϊκων γιατρών για πιθανή ιατρική υποστήριξη των Αμερικανών στρατιωτών που θα βρίσκονται μέχρι και τον μήνα Μάρτιο στον Βόλο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass