Κάλεσμα συνένωσης δυνάμεων για τη Λάρισα

* ΡΕΝΑ: ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΦΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Α. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ * «ΠΑΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΜΑΜΑΚΟ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 22:03

"Θέλουμε να βγάλουμε την πόλη μας από το τέλμα και να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχει. Θέλουμε όλους τους δημότες στο πλευρό μας. Το ρεαλιστικό και σύγχρονο πρόγραμμά μας θα γίνει «φάρος» στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ανοίγουμε τις πόρτες μας διάπλατα. Σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Προχωράμε ενωμένοι με κοινό στόχο και όραμα" τόνισε η επικεφαλής της νέας δημοτικής παράταξης Ρένα Καραλαριώτου, μιλώντας χθες στην πρώτη συνάντηση νυν και πρώην δημοτικών συμβούλων, υποψηφίων και στελεχών, των δύο συνδυασμών "Λάρισα –Νέα Αρχή ‘’ και ‘’Λάρισα - Πόλη του αύριο’’– και στελεχών από άλλες δυνάμεις που συντάσσονται μαζί της για τη διεκδίκηση του Δήμου Λαρισαίων. Η κ. Καραλαριώτου έχοντας στο πλευρό της τον πρώην δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνο Τζανακούλη και τον επικεφαλής της παράταξης "Λάρισα - Πόλη του αύριο" κ. Θανάση Μαμάκο, μιλώντας στο «Ιμπέριαλ», αναφέρθηκε στη συνένωση των δυνάμεων, στους στόχους και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η νέα παράταξη. Ξεκίνησε την ομιλία της ευχαριστώντας θερμά τον πρώην δήμαρχο Κωνσταντίνο Τζανακούλη για την 16χρονη προσφορά του στη Λάρισα αλλά και για το γεγονός ότι είναι ο βασικός συντελεστής για τη συμμαχία αυτή που τυγχάνει θερμής αποδοχής από τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες.

Αναφερόμενη στη στήριξη του νέου συνδυασμού από τη Νέα Δημοκρατία, η κ. Ρένα Καραλαριώτου ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι αποδεκτή και καλοδεχούμενη, αλλά η παράταξη θα παίρνει "γραμμή" από τη Λάρισα. Αναφορά έκανε και στη στρατηγική που θα ακολουθήσει η παράταξη στην επικείμενη προεκλογική μάχη τονίζοντας ότι βασική αρχή θα είναι να αντιπαρατεθούν με πολιτικές και όχι με πρόσωπα, να μείνουν μακριά από φτηνούς λαϊκισμούς και κενές υποσχέσεις.

Στη συνέχεια η κ. Καραλαριώτου ανακοίνωσε την έναρξη πορείας διαλόγου με τους φορείς και τους πολίτες με στόχο την προετοιμασία του προγράμματος του συνδυασμού. Και συνεχίζοντας την ομιλία της, ανέπτυξε σε αδρές γραμμές το όραμά της για τη Λάρισα, σημειώνοντας ότι βασική επιδίωξη είναι να γίνει η Λάρισα πόλη - πρότυπο, λειτουργική, με οργανωμένη πολεοδομική δόμηση, ασφαλής, φιλική προς τις νέες τεχνολογίες, με διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου και μια πόλη που θα υπηρετεί τους πολίτες και όσους έχουν ανάγκη και θα στηρίζει εν τοις πράγμασι τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Επίσης υπογράμμισε ότι στόχος είναι η Λάρισα να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να ενισχύσει τον τουρισμό, να γίνει αγροτικό και επιχειρηματικό κέντρο.

Η κ. Καραλαριώτου αναφέρθηκε επίσης στον νόμο για την αυτοδιοίκηση, τον «Κλεισθένη», που θα ισχύσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές και που στην ουσία δυσκολεύει τη διακυβέρνηση του Δήμου και για αυτό τον λόγο σημείωσε ότι η νίκη της παράταξης θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ευρεία. Αποτιμώντας την πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής η κ. Καραλαριώτου επισήμανε ότι η πόλη βιώνει τη στασιμότητα και πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, με οδηγό τη μετριότητα και τις ξεπερασμένες νοοτροπίες και ολοκλήρωσε την ομιλία της σημειώνοντας: "Θέλουμε να βγάλουμε την πόλη μας από το τέλμα και να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες – και είναι πολλές – που έχει. Θέλουμε όλους τους δημότες στο πλευρό μας. Το ρεαλιστικό και σύγχρονο πρόγραμμά μας θα γίνει «φάρος» στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Ο ΚΩΝ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ

"Πάμε μαζί, ενωμένοι σαν μία γροθιά να γράψουμε νέες σελίδες ιστορίας στον Δήμο Λαρισαίων. Πάμε να διεκδικήσουμε και να νικήσουμε. Εδώ δεν χωράει τίποτα από το παρελθόν". Με αυτά τα λόγια ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης άνοιξε τη χθεσινή εκδήλωση.

Ο πρώην δήμαρχος με την παρουσία του αλλά και την ομιλία του έδωσε το στίγμα της νέας δημοτικής παράταξης, κυρίαρχο χαρακτηριστικό της οποίας, όπως τόνισε επανειλημμένα, θα είναι η ενότητα. "Σε όλη μου τη ζωή δεν έκανα τίποτα που να μην πιστεύω. Αυτή η συνάντηση είναι το πρώτο βήμα για την τελική νίκη. Έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πρόχειρο νόμο, τον «Κλεισθένη» που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των κυβερνώντων. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν τους ενδιαφέρει. Αυτοί που θα μπούνε στο ψηφοδέλτιο πρέπει να τα δώσουν όλα. Οι εκλογές τελειώνουν τη Β’ Κυριακή όταν "σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη". Οι εκλογές κερδίζονται στις γειτονιές, πόρτα-πόρτα. Πρέπει να φέρουμε κοντά μας καινούριους ψηφοφόρους. Ο καιρός δεν είναι πολύς μέχρι τις εκλογές", είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανακούλης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του δήλωσε παρών και πρόθυμος να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στη προσπάθεια σημειώνοντας χαρακτηριστικά "Είμαι εδώ, δεν το βάζω ποτέ στα πόδια. Δίνω τις μάχες μέχρι τέλους. Ό,τι μου ζητηθεί θα το κάνω".

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης "Λάρισα - Πόλη του αύριο" κ. Θανάσης Μαμάκος ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην δήμαρχο για τη συνδρομή του στη νέα προσπάθεια που ξεκινά. "Στην καρδιά μας ο Κώστας Τζανακούλης είναι ο δήμαρχος, ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια συμπόρευσης. Με τη συνάντηση αυτή αποδεικνύεται ότι όλοι μαζί μπορούμε πράγματι να αποτελέσουμε τον εγγυητή της προσπάθειας για συνεργασία, για συνέργεια και συσπείρωση, ότι αν προτάξουμε το εμείς από το εγώ και διαμορφώσουμε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών, στο οποίο θα στηριχθεί η συναίνεση, τότε ναι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ενωτικού ψηφοδελτίου που θα μπορέσει να οδηγήσει σε νικηφόρο αποτέλεσμα στις επερχόμενες εκλογές και στην αναγκαία για την πρόοδο της πόλης πολιτική αλλαγή στον Δήμο Λαρισαίων» σημείωσε χαρακτηριστικά. Στο τέλος ο κ. Μαμάκος απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες, τους φορείς της πόλης και τις συλλογικότητες για συνεργασία και συμπόρευση.

* Στην πρώτη αυτή συνάντηση της νέας δημοτικής παράταξης παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη των δύο παρατάξεων.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass