Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αφρικανός Επίσκοπος Ιερώνυμος στη Λάρισα

ΣΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ «ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 16:00

Στη Λάρισα βρέθηκε ανήμερα του Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου) για ακόμα μία φορά, φιλοξενούμενος του τοπικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πορεία Αγάπης» ο Μητροπολίτης MWATZA (Β. Τανζανία) κ. Ιερώνυμος.

Ο Αφρικανός Επίσκοπος, που είναι γνωστός στην πόλη μας από τις συχνές επισκέψεις του και τη συνεργασία του με τον τοπικό Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο «Πορεία Αγάπης», βρέθηκε στη Λάρισα μετά την επίσκεψή του στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, ο οποίος συμπαρίσταται ενεργά και δυναμικά στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Μητρόπολή του στην Αφρική. Στη συνέχεια είχε συνάντηση, στο Επισκοπείο, με τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, τον οποίο συνεχάρη για τον τρίτο βαθμό Ιεροσύνης και την εκλογή του ως Μητροπολίτου στην ιστορική Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. Ευχαρίστησε για την ευγένεια και τη φιλοξενία που δέχεται ερχόμενος κάθε φορά στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, και συζήτησε για αρκετή ώρα για τις δυσκολίες της Ιεραποστολής και την πορεία της Ορθοδοξίας στην Αφρική.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης πρότεινε στον Αφρικανό Συνεπίσκοπό του να συμμετάσχει στη λιτανεία του Αγίου Νικολάου, μετά τον εόρτιο Εσπερινό, στη φερώνυμη ενορία. Μετά το πέρας της λιτανείας, ο Μητροπολίτης Μουάτζα επισκέφθηκε τα νέα γραφεία της «Πορείας Αγάπης» (Ηπείρου 79-83), όπου τελέσθηκε αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας τους και ομίλησε στα μέλη της για το έργο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική. Αναφερόμενος στις δυσκολίες της Μητροπόλεώς του και στις ποικίλες ανάγκες του εκκλησιαστικού -πνευματικού έργου της τοπικής Εκκλησίας, ευχαρίστησε «για τη στήριξη των Λαρισαίων αδελφών» στην ιεραποστολική του προσπάθεια στη MWATZA (Τανζανία). «Έχουμε δυσκολίες, αλλά υπάρχουν ελπίδες. Ο Χριστός έρχεται αργά! Πιστεύουμε και ελπίζουμε. Δόξα σοι ο Θεός» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ερώτηση εάν η υπάρχουσα κρίση της Ελλάδος επηρεάζει την Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Και συνέχισε «…η δική σας δυσκολία είναι και δική μας. Σας σκεφτόμαστε πάντοτε διότι είμαστε αδέλφια εν Χριστώ. Είμαστε ευγνώμονες για την Αγάπη σας. Υπάρχουν αδελφοί μας που στην Ελλάδα στερούνται και το φαγητό και όμως δίνουν από το υστέρημά τους. Αυτό δεν είναι προσφορά, είναι θυσία!» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του για τη σημαντική βοήθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως αυτή προκύπτει από τη συμπαράσταση τόσο των Ιερών Μητροπόλεων όσο και των Ορθοδόξων Ιεραποστολικών Συλλόγων, καθώς και για την παρεχόμενη βοήθεια από τους Ορθοδόξους χριστιανούς της Ελλάδος, της Κύπρου και των ομογενών μας στην Αμερική.

Σχετικά Άρθρα