Γιορτάζει αύριο η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Παραδοσιακοί λουκουμάδες στα γραφεία της και έκθεση στο Λαογραφικό

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2018 15:00

Η 15η Δεκεμβρίου είναι μια μέρα ξεχωριστή για την εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας. 96 ακριβώς χρόνια πριν, ανήμερα της ονομαστικής της εορτής, η νεοεκδοθείσα τότε «Ελευθερία», που είχε ιδρύσει δύο μήνες νωρίτερα ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, μετατρεπόταν σε καθημερινή εφημερίδα.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν η «Ε» παρέμεινε πιστή στις αρχές της ελευθεροτυπίας και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των χιλιάδων αναγνωστών της που την αγκάλιασαν και την έκαναν «εφημερίδα» τους.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η «Ελευθερία» μεγάλωσε κατακτώντας τα πρωτεία στον επαρχιακό Τύπο, καθοδηγούμενη, μετά τον ιδρυτή της, από τους γιούς του, Βασίλη (1936-1945) και Τάκη Δημητρακόπουλο (1945-2004) και σήμερα τη Δανάη Δημητρακοπούλου και τη συνονόματη εγγονή της.

Σε καιρούς δύσκολους, προσπαθεί και διατηρεί την οικονομική της ανεξαρτησία χωρίς εξαρτήσεις και δουλείες, παραμένει προσιτή στον αναγνώστη στον οποίο λογοδοτεί, υπηρετώντας πάντα την αξία της ενημέρωσης και τη δημοκρατία.

Συνεχίζοντας μια παράδοση ετών η «Ε», αύριο, ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου και έως τις 2 μ.μ., θα δέχεται τις ευχές των φίλων και αναγνωστών της στα γραφεία της, στον πεζόδρομο της Παπασταύρου και θα προσφέρει ζεστούς λουκουμάδες, ενώ στις 7 το απόγευμα συνδιοργανώνει έκθεση για τον Τύπο τον 20ό αιώνα στο Λαογραφικό Μουσείο (οδός Γ. Γουργιώτη, πάροδος Φαρσάλων, έναντι του Παλαιού Κοιμητηρίου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass