Ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΦΡΟΥ Ι1

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2018 17:30

Με αφορμή το έργο ανάπλασης της τάφρου Ι1, ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, Κώστας Ζέβλας σημειώνει πως «επιτέλους ένα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της Ν. Σμύρνης γίνεται αποδεκτό και επιλύεται. Πρόκειται για την ανάπλαση της τάφρου Ι1 ή αλλιώς «Ασμάκι» Νέας Σμύρνης το οποίο απομονώνει τη συνοικία από την πόλη.

Στα τέλη της 10ετίας του 1990 ο δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Καφφές, μεταξύ των άλλων μεγάλων έργων έκανε και την κάλυψη της μεγάλης τάφρου του «Χατζηχαλάρ» από όπου ο Δήμος Λαρισαίων εξοικονόμησε μεγάλες εκτάσεις και έδωσε λύση στις συνδέσεις των όμορων συνοικιών.

Τότε και εμείς οι κάτοικοι της Ν. Σμύρνης τα επόμενα χρόνια ζητήσαμε κάτι αντίστοιχο για την τάφρο Ι1, προκειμένου να δώσει πνοή στη συνοικία και να τη βγάλει από την απομόνωσή της. Βέβαια στη συνέχεια απαγορεύτηκαν οι καλύψεις ρεμάτων, τάφρων κ.λ.π. Ωστόσο πιέζαμε για την όποια ανάπλαση μπορούσε να γίνει.

Η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων με την ανάληψη των καθηκόντων της τον Σεπτέμβρη του 2014 είχαμε θέσει το αίτημα της ανάπλασης της τάφρου να τεθεί στο 5ετές (2015-2019) επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου, το οποίο και έγινε αποδεκτό. Οι μελέτες του Δήμου για το έργο οι οποίες προβλέπουν εκτός των ποδηλατοδρόμων-πεζοδρόμων στα πρανή του αναχώματος με παγκάκια, βρύσες κ.λ π., 3 πεζογέφυρες που θα συνδέουν τη συνοικία με την πόλη, μια πλάι στην υφιστάμενη γέφυρα, μια στο κέντρο περίπου στην οδό Προμηθέως και μια δίπλα στη γέφυρα των σιδηροδρομικών γραμμών, είχανε γίνει έγκαιρα και είχανε ενταχθεί στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Πρόσφατα ο κ. περιφερειάρχης, ο οποίος διαχειρίζεται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, δέχτηκε το αίτημα του Δήμου και υπέγραψε την ένταξή του. Ελπίζουμε οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου λίαν συντόμως να δημοπρατήσουν το έργο και να αρχίσει η εκτέλεσή του το συντομότερο δυνατό» καταλήγει ο κ. Ζέβλας. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass