Χριστούγεννα στο «Χατζηγιάννειο»

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2018 16:50

Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα των εορταστικών δράσεων που διοργανώνονται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Λάρισας και Λαρισαίους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Σοφία Νέμα συνάντησε τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας παρουσιάζοντας το βιβλίο της «Ο γάμος του βασιλιά Κοντοπίθαρου» (εκδόσεις Πατάκη).

Η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Χαρά Αγγελέτου αφηγήθηκε στους μικρούς μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας το παραμύθι της «Ο γίγαντας που εξαφάνισε τους αριθμούς» (εκδόσεις Άγκυρα). Η εβδομάδα έκλεισε με τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου, η οποία αφηγήθηκε το λαϊκό παραμύθι του Αρκουδογιάννη μέσα από το βιβλίο της «Παραμύθια, μύθια, αλήθεια», (εκδόσεις Περίπλους) στους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Στις δράσεις παρευρέθηκε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Αράπκουλε.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται ως εξής:

Μεθαύριο Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου: «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Σταυρούλα Τσικρίκη, ώρα 6.30μ.μ.-7.30μ.μ. για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος). Με προεγγραφή.

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου: «Τι φοβάται η Τυτώ;» με τη συγγραφέα Δέσποινα Γκουτζολίκα και τους μαθητές της Α’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου: «Το όνειρο του μικρού έλατου» με τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό Εύη Γίτσα, τον καθηγητή μουσικής Γιάννη Μπάγιο και τους μαθητές της Β’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου: «Ο ξυλαράκης» της συγγραφέα Julia Donaldson, αφήγηση και εικαστικές δραστηριότητες με τη βιβλιοθηκονόμο Χριστίνα Παπαδοπούλου και τη φοιτήτρια ψυχολογίας Καλλιόπη Πατρίκαλου, ώρα 6.30μ.μ. - 7.30μ.μ. για παιδιά ηλικίας 5-9 ετών. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος). Με προεγγραφή.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου: Εικαστικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι από τις Λέσχες Πολιτισμού του Δ. Λαρισαίων, ώρα 11.00π.μ. - 1.00μ.μ. και 5:00μ.μ.- 6.00μ.μ., για όλα τα παιδιά. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

«Χριστουγεννιάτικη κόκκινη κλωστή δεμένη...» θεατρικό δρώμενο για παιδιά από το Θέατρο των Οδοιπόρων ώρα 6.00μ.μ. - 6.45μ.μ. για όλα τα παιδιά. Στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης (3ος όροφος). Μουσική εκδήλωση των Λεσχών Πολιτισμού, ώρα 6:00μ.μ.- 7:00μ.μ., για όλα τα παιδιά. Στο Αμφιθέατρο του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου.

Ολες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο χωρίς κόστος συμμετοχής. Στις δράσεις που απαιτείται η προεγγραφή παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη βιβλιοθήκη. Πληροφορίες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας (Ρούσβελτ 59), «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, τηλ: 2410-671.173, e-mail: edimovivlio@hotmail.gr, https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass