Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολογούνται οι τρεις για τη ληστεία του Αμπελώνα

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2018 16:00

Μεθαύριο Δευτέρα, μετά την προθεσμία που έλαβαν χθες, θα απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή οι τρεις συλληφθέντες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για τη ληστεία σε βάρος του 53χρονου επιχειρηματία στον Αμπελώνα.

Της σύλληψης διαφεύγουν δύο ακόμη δράστες, που εκτιμάται ότι δεν βρίσκονται πλέον στην Ελλάδα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ωστόσο ταυτοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.. Οι πέντε συνολικά ληστές - όλοι τους είναι Αλβανοί υπήκοοι - τον περασμένο Αύγουστο εισέβαλαν ξημερώματα στο σπίτι του 53χρονου επιχειρηματία και με την απειλή πιστολιών πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Να σημειωθεί πως οι δύο αναζητούμενοι εμπλέκονται σε υποθέσεις ανθρωποκτονιών ενώ μετά την αποφυλάκισή τους, καθώς παρήλθε το 18μηνο της προφυλάκισης, δεν τήρησαν τους περιοριστικούς όρους και σύμφωνα με εκτιμήσεις, βρέθηκαν στη Λάρισα «κατά παραγγελία» για να πράξουν δηλαδή τη ληστεία.

Διευκρινίζεται επίσης ότι ο ένας από τους ληστές, συνελήφθη στη Λάρισα, ο δεύτερος στη Γιάννουλη και ο τρίτος στην Αθήνα, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν περισσότερα από 12.000 ευρώ, όπως και το αυτοκίνητο με το οποίο μετέβησαν στη Λάρισα.

Για την υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες ότι «εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, περίπτωση ληστείας που διαπράχθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Συνελήφθησαν στις 13-12-2018 το πρωί στη Λάρισα και σε περιοχή της Αττικής, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, τρία άτομα, δύο 34χρονοι και ένας 32χρονος, δυνάμει ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης της κας Ανακρίτριας Λάρισας, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη συνεργοί των συλληφθέντων, ηλικίας 34 ετών. Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 13-08-2018 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με τους δύο συνεργούς τους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε οικία 53χρονου και αφού ακινητοποίησαν τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του, με την απειλή όπλων, απέσπασαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Στη συνέχεια, διέφυγαν αφαιρώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του 53χρονου, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή. Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών σε Λάρισα και περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: το χρηματικό ποσό των 13.100 ευρώ, 17 κινητά τηλέφωνα και τρία ζευγάρια γάντια. Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ενός από τους συλληφθέντες, ως μέσο τέλεσης της ληστείας» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ..

ΕΑΛ

Τέλος, η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με ανακοίνωσή της «εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, για την ταυτοποίηση των 5 δραστών της ληστείας σε οικία επιχειρηματία της περιοχής μας και τη σύλληψη των 3 εξ αυτών.

Για την επίτευξη των ανωτέρω κάποιοι συνάδελφοι εργάσθηκαν μεθοδικά και επίμονα επί μήνες, διαθέτοντας ατελείωτες ώρες εργασίας, έχοντας στη διάθεσή τους ελάχιστα μέσα. Τέτοιες επιτυχίες αναβαθμίζουν την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας και την εδραιώνουν, όχι άδικα, στην κορυφή της λίστας εμπιστοσύνης των πολιτών. Το Σωματείο συνεχίζει αταλάντευτα τη στήριξη στους συναδέλφους, δίνοντας βοήθεια και λύσεις όπου χρειάζεται» καταλήγει η ΕΑΛ.

Σχετικά Άρθρα