Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων ο Ν. Γαμβρούλας

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2018 22:11

Ηγείται μιας ομάδας νέων ανθρώπων με κοινές αγωνίες για την πορεία της πόλης αλλά και ανησυχίες για το μέλλον της.

Ο ίδιος φαίνεται να έχει λάβει τις αποφάσεις του και ετοιμάζεται να ανακοινώσει την κάθοδό τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές διεκδικώντας τον Δήμο Λαρισαίων -έστω και αν δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά του- και φιλοδοξώντας να εκφράσει μια ολόκληρη γενιά που διαπιστώνει καθημερινά ότι λαμβάνονται αποφάσεις για το δικό της μέλλον χωρίς αυτή.
Πρόκειται για τον 28χρονο οικονομολόγο Νίκο Γαμβρούλα, σύμβουλο Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αποτελέσει τον τέταρτο κατά σειρά και νεότερο υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων μετά τις υποψηφιότητες του νυν δημάρχου Απ. Καλογιάννη, της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρένας Καραλαριώτου και του Πέτρου Κρίκη της Συσπείρωσης.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στο εγχείρημα του νεαρού υποψήφιου συμμετέχουν δεκάδες νέοι άνθρωποι και άνθρωποι της αγοράς που συζητούν τους τελευταίους μήνες τα προβλήματα της πόλης, ενώ ένας στενότερος πυρήνας καταγράφει τους προβληματισμούς, τις αγωνίες καθώς και τις προτεινόμενες λύσεις.
Είναι ενδεικτικό ότι με αφορμή τη διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας για τη διαμόρφωση του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που αναμένει την ψήφισή του στην ολομέλεια της Βουλής, υπήρξαν διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ των μελών της ομάδας για την αξιολόγηση των θέσεων του Δήμου στη διαβούλευση.
Η συνολική στάση της δημοτικής αρχής μάλιστα φαίνεται να ενίσχυσε την πεποίθηση των μελών της ομάδας ότι οφείλουν να δραστηριοποιηθούν για τις τοπικές υποθέσεις και να δράσουν θεωρώντας ότι η πρόοδος της πόλης πρέπει να στηριχθεί στην εκπαίδευση και την έρευνα, στην επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Παράλληλα κρίθηκε ότι το σύστημα της απλής αναλογικής αποτελεί ευκαιρία για να εκφραστεί η ομάδα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις για την ανάπτυξη της πόλης.  
Τη δράση της ομάδας παρακολουθούν διακριτικά άνθρωποι του κεντρώου χώρου αλλά και της κεντροαριστεράς και ιδιαίτερα μέλη και στελέχη του ευρύτερου χώρου του Κινήματος Αλλαγής, που δεν κρύβουν την έντονη δυσαρέσκειά τους από την επιλογή του Κινήματος να στηρίξει τη Συμπαράταξη του Απόστολου Καλογιάννη και κατ’ επέκταση την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτηρίζουν στρατηγικής σημασίας λανθασμένη επιλογή. Οι δηλώσεις και οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών τις τελευταίες ημέρες υπέρ της αυτόνομης καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής.
Από την άλλη πλευρά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί την ομάδα των νέων και η Δημοκρατική Ευθύνη διαπιστώνοντας πως πολλές από τις απόψεις των νέων απηχούν και τις δικές της απόψεις. Εφόσον η κίνηση των νέων Λαρισαίων ευδοκιμήσει με την κάθοδο στις εκλογές η Δημοκρατική Ευθύνη θα εξετάσει την προοπτική πολιτικής στήριξης της ομάδας σύμφωνα με τον πολιτικό επικεφαλής της Θωμά Παπαλιάγκα.
Λαρισαίοι, που βρίσκονται κοντά στην ομάδα των νέων και γνωρίζουν τις κινήσεις τους, υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Γαμβρούλας έχει αποφασίσει οριστικά τη συμμετοχή του στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να το ανακοινώσει επίσημα για να ακολουθήσει η διακήρυξη της παράταξής του, που θα συνοδεύεται από υπογραφές σημαντικών προσωπικοτήτων της πόλης.

Του Δημ. Κατσανάκη

Σχετικά Άρθρα