Διαχρονικά πολύτιμη η αξία της «Ελευθερίας»

* ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ *ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ * ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ * Φ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2018 15:00 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Δεκ 2018 12:32

Τα καλά του φόρεσε το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας χθες για να υποδεχθεί μία κυρία ετών 96. Μία κυρία που παρά τον έναν αιώνα ζωής της συνεχίζει να καλύπτει με αξιοζήλευτη συνέπεια, έγκυρα και έγκαιρα, γεγονότα από την πόλη της Λάρισας, τον νομό αλλά και όλη την Ελλάδα.

Χθες το βράδυ, στο Λαογραφικό Μουσείο, σε μια λαμπρή εκδήλωση εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο Τύπος στον 20ό αι. και το φαινόμενο ”Ελευθερία”» με αφορμή τη συμπλήρωση 96 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας της «Ε» στον τομέα της ενημέρωσης. Το πλήθος του κόσμου που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση κατέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη στενή σχέση της εφημερίδας με τον Λαρισαίο, που όπως τόνισε κατά την τελετή των εγκαινίων ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος «Λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής -κάτι που λίγες πια ελληνικές εφημερίδες μπορούν να καυχηθούν- η «Ελευθερία» παραμένει η εφημερίδα των Λαρισαίων, αντιστεκόμενη με επιτυχία, στην οικονομική και τη γενικότερη κρίση του Τύπου. Κι αυτό το επιτυγχάνει χάρη στην αγάπη και τη στήριξη των χιλιάδων καθημερινών αναγνωστών της όλων των ηλικιών, κοινωνικών στρωμάτων, ενδιαφερόντων και πολιτικών προτιμήσεων, που μπορεί να αλλάζουν άλλες συνήθειες, όχι όμως την καθημερινή τους επιλογή στην ενημέρωση».

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ

Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου σεβασμιότατος Ιερώνυμος αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού σημείωσε ότι «Παλαιότερα οι φωνές δεν ακούγονταν γιατί εφιμώνοντο, σήμερα οι φωνές δεν ακούγονται γιατί επιβάλλεται οχλαγωγία, βοή. Κι αυτό είναι το πρόβλημα της εποχής μας, ότι κάποιος πάρα πολύ εύκολα ανοίγοντας ένα σάιτ και μάλιστα σε χώρα που δεν έχει διακρατική συμφωνία με τη χώρα μας ώστε να παρέχει πληροφορίες, μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει και να λέει ό,τι θέλει διαπράττοντας το ποινικό αδίκημα της διασποράς ειδήσεως εκ του ασφαλούς. …Η «Ελευθερία» υπηρετεί με συνέπεια αυτό που ονομάζουμε ελευθερία του λόγου και επιπλέον αυτό που ονομάζουμε αντικειμενικότητα στον Τύπο».

Ακολούθησε ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος που μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Καθημερινό μέλημά μας είναι να παραδίδουμε στα περίπτερα, τα άλλα σημεία πώλησης και τους συνδρομητές, ένα πλούσιο φύλλο, με έμφαση στις τοπικές ειδήσεις και γεγονότα, από όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, δίνοντας ταυτόχρονα σφαιρική ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο, διαθέτοντας παράλληλα τους φιλόξενους χώρους της στους αναγνώστες και τους εκπροσώπους φορέων που θέλουν να πουν τη γνώμη τους, να προβάλουν το αίτημα και το παράπονό τους, να παρουσιάσουν τη δουλειά και την ιδέα τους, να κρίνουν, να διαμαρτυρηθούν ή να επιβραβεύσουν. Πάντα όμως με ευπρέπεια και αμεροληψία …Η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ήταν και είναι πάντα ανοιχτή. Έχει βαθιά συναίσθηση του ειδικού της βάρους στην τοπική κοινωνία και μοχθεί καθημερινά να φέρει σε πέρας την αποστολή της».

Ακολούθησε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Χρήστος Σίμος που τόνισε ότι «Ο ρόλος του έντυπου Τύπου είναι αναντικατάστατος. Κι αυτό γιατί μόνο ο έντυπος Τύπος μπορεί να διασφαλίσει ποιότητα, ενημέρωση, διασταύρωση και πραγματική δουλειά και σκέψη. Όλα τα υπόλοιπα μέσα είναι δέσμια της ταχύτητας και η ταχύτητα είναι κακός σύμβουλος για τη δουλειά της δημοσιογραφίας. Η «Ελευθερία» όπως και ο άλλος έντυπος Τύπος είναι βήμα διαλόγου, είναι εργαλείο δημοκρατίας».

ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ

ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που τόνισε ότι «Η φωνή του Λαρισαίου, η δύναμη του Λαρισαίου, η αξία του Λαρισαίου, μία εφημερίδα με ιστορία ενός αιώνα. Μία εφημερίδα που στα δύσκολα άντεξε, αντίσταση είδησης, σύγχρονη, σοβαρή, υπεύθυνη με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στο αναγνωστικό κοινό. Μία εφημερίδα που είναι συνυφασμένη με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης και με την ενημέρωση των Λαρισαίων. Μία πρότυπη επιχείρηση, που δίνει προστιθέμενη αξία στον επαρχιακό Τύπο. Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό, στους διευθυντές, τον διευθύνοντα σύμβουλο και την κ. Δανάη Δημητρακοπούλου για τη διαχρονική αξία της «Ελευθερίας» και την άξια διαχρονικότητά της».

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης που σημείωσε ότι «Ο έντυπος Τύπος απευθύνεται στην αριστερή σφαίρα του εγκεφάλου, εκεί που εδράζεται η λογική και η ανάλυση και μ’ αυτή την έννοια ο γραπτός λόγος και ο έντυπος Τύπος διαμορφώνουν πολύ περισσότερο απ’ όλα τα υπόλοιπα μέσα, τις προσωπικότητες, τις κοινωνίες, το γίγνεσθαι της κάθε κοινωνίας.

…Η «Ελευθερία» διαχρονικά έχει κρατήσει μία αξιοπρεπέστατη στάση με ένα ύψος στη δημοσιογραφική της δεοντολογία εξαιρετικό, γι’ αυτό έχει κι αυτή την αποδοχή στην κοινωνία…».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Τέλος, η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Φανή Καλοκαιρινού στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων τόνισε ότι «”Ο Τύπος τον 20ό αι. και το φαινόμενο Ελευθερία”. Μια έκθεση με θέμα που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην πόλη μας. Πέρα από τη σπανιότητα του υλικού η πρωτοτυπία της έγκειται στις νέες τεχνολογίες, στα σύγχρονα ολογράμματα, και στο διαδραστικό έκθεμα που ενισχύουν την ενεργητική συμμετοχή των επισκεπτών και αναβαθμίζουν τη μουσειακή τους εμπειρία. Ακριβώς γι’ αυτό, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» προγραμματίζουν πληθώρα δράσεων και προγραμμάτων». Ακολούθησε η ξενάγηση στην έκθεση από την κ. Καλοκαιρινού με τελευταία στάση να είναι σε ένα τραπέζι με λουκουμάδες, το γλύκισμα που παραδοσιακά προσφέρει η «Ε» όταν γιορτάζει…

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία» Δανάη Γ. Δημητρακοπούλου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Μπαργιώτας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, αυτοδιοικητικά στελέχη, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, επιχειρηματικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε με εξαιρετικό τρόπο η μικρή Αποστολία Βράκα.

 

Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass