Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας στον Τύρναβο

Παρουσία του Μητροπολίτη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2018 22:30

Με λιτή και ζεστή τελετή, παρουσία του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου.

Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας γίνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τυρνάβου. Το διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου λειτουργεί στην Κεντρική πλατεία, στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος όπου στεγάζεται και το ΚΕΠ, ενώ το παράρτημα ΡΟΜΑ θα λειτουργήσει στον οικισμό ΡΟΜΑ στον Τύρναβο, στην τοποθεσία Κριτήρι.

Μετά τον αγιασμό ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε καλή δύναμη στους εργαζόμενους και επιτυχία στο έργο τού Κέντρου με την ευχή σύντομα να μην χρειάζεται γι’ αυτή τη δράση, δηλαδή να μην υπάρχουν φτωχοί και άνθρωποι που χρειάζονται υποστήριξη.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι «τα Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα αλλά και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου που έχει και τις δομές για τους ΡΟΜΑ είναι ένα έργο χρήσιμο, ένα έργο συμβουλευτικό, ένα μέρος όπου θα μπορεί ο καθένας να έρχεται να απευθύνεται και να παίρνει υπεύθυνες απαντήσεις. Να μην χάνεται στον Κυκεώνα της γραφειοκρατίας. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη. Κι εμείς έχουμε στόχο και πυξίδα τον άνθρωπο αλλά και στρατηγική. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο δημιουργήσαμε αυτό το Κέντρο μέσω του ΕΣΠΑ και εκτός των άλλων δημιουργήθηκαν και θέσεις εργασίας και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ο καλύτερος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης». Και ο κ. Αγοραστός κατέληξε: «Υπάρχουν δομές, υπάρχουν υπηρεσίες, το θέμα είναι να λειτουργούν σωστά».

Νωρίτερα ο οικοδεσπότης δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης αφού ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο για την παρουσία του, αναφέρθηκε στη δομή και τόνισε με έμφαση: «Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια κατάκτηση των φτωχών. Μ’ αυτόν τον τρόπο ξεφεύγουν από τα «κατόπιν ενεργειών μου» του κάθε ενδιάμεσου παράγοντα. Νομίζω ότι τίποτα δεν είναι σε θέση να αναιρέσει τη χρησιμότητα αυτής της δομής που μπαίνει στην υπηρεσία των πολιτών, ιδιαίτερα των πιο φτωχών».

Τέλος, ο κ. Σαρχώσης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό για την άψογη συνεργασία που υπήρξε με τη Διαχειριστική Αρχή.

Η δομή εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Tο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου είναι μια δομή κοινωνικής προστασίας που παρέχει ολιστική υποστήριξη στους δημότες και έχει στόχο να συμπληρώσει και όπου μπορεί να ενισχύσει τις υπάρχουσες δομές του Δήμου. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες κινούνται σε τρεις (3) άξονες και αφορούν:

-Στην υποδοχή-ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών.

-Στη συνεργασία και διασύνδεση με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσονται, είτε στην περιοχή είτε στην περιφέρεια είτε σε εθνικό επίπεδο.

-Στην παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων και την ένταξη στην αγορά εργασίας.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας απευθύνονται σε πολίτες που κατοικούν στον Δήμο Τυρνάβου, σε ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», σε άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, γενικότερα σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ΑμεΑ, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ.).

Αποτελεί δομή συμπληρωματική της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και εποπτεύεται από αυτήν.

Το Κέντρο Κοινότητας Τυρνάβου στελεχώνεται από δύο κοινωνικούς λειτουργούς.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 2492-350.315-314, email: kentrokoinotitasdt@gmail.com.

Tό παράρτημα ΡΟΜΑ στη θέση Κριτήρι στον Τύρναβο στελεχώνεται από κοινωνική λειτουργό, παιδαγωγό και διαμεσολαβητή.

Λειτουργεί καθημερινά. Στις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας από 7:00 π.μ. - 15:00 και η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται από 8:00 π.μ. έως 14:00.

* Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσος Ψύρρας, ο πρόεδρος των Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου και γνωστός αυτοδιοικητικός κ. Μάριος Ξηρομερίτης, η αρμόδια αντιδήμαρχος του Κέντρου κ. Φανή Λαγκιόλη - Μπίλιου και οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τσιόπας και Γιώργος Μπανταβάνης, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Αναστασία Νικιτίδου, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου κ. Γιώργος Πατσιαούρας, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης, η προϊσταμένη του Κέντρου κ. Θεολογία Κοκότη, οι εργαζόμενες κ.ά.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass