Κινητοποίηση του ΕΚΛ για τους 8μηνίτες

*Και αύριο συγκέντρωση

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2018 15:11

Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει σήμερα στις 11 το πρωί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με αφορμή το θέμα των εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις στα Δασαρχεία για την πυροπροστασία.

Το ΕΚΛ απαιτεί την άμεση λύση του προβλήματος, με την αναγραφή των ειδικοτήτων στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης των εργαζομένων με το «πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία» αλλά και τη μετατροπή των 8μηνων συμβάσεων όλων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα, ΣΣΕ και κανονικό μισθό.

* Εντωμεταξύ, κάλεσμα συμμετοχής στην πανεργατική συγκέντρωση "ενάντια  στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό", που θα γίνει αύριο Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

 Σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεσή της μέσα από την προετοιμασία ενός σκληρού, ταξικού προϋπολογισμού για το 2019, με δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαικά στρώματα, θα συνεχίσουν να πληρώνουν δυσβάσταχτους έμμεσους και άμεσους φόρους που αυξάνονται κατά 1 δισ. ευρώ, ΕΝΦΙΑ, με διατήρηση των κουτσουρεμένων συντάξεων και μισθών".

"Η εξισορρόπηση του ελλείμματος από την αναβολή της μείωσης των συντάξεων, θα προέλθει από την περικοπή δαπανών που αφορούν στα λαϊκά στρώματα, όπως τα σχολικά γεύματα 190 εκατ. ευρώ, η δημιουργία μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης 140 εκατ. ευρώ, η επιδότηση φτωχών ασφαλισμένων για συνταγογραφούμενα φάρμακα 240 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, με επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών και μείωση της φορολογίας του.

Αυτή είναι η πραγματικότητα της μεταμνημονιακής εποχής και της καπιταλιστικής ανάπτυξης και δεν μπορούν να την κρύψουν, ούτε με τα ψέματα, ούτε με τα ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα" καταλήγει το ΕΚΛ ζητώντας μεταξύ άλλων την "κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων με Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ" όπως και "να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Λεβέντης, με τον οποίο καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ορίζει τον κατώτατο μισθό η κυβέρνηση. Άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass