Εορτάστηκε ο Αγ. Μόδεστος στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2018 16:28

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Με λαμπρότητα και θεία κατάνυξη εορτάστηκε στην περιοχή «Γυφτόβρυση» των Φαρσάλων, ο προστάτης των ζώων, Άγιος Μόδεστος.

Στην περιοχή αυτή βρίσκεται το εικονοστάσι του Αγίου Μοδέστου, το οποίο είχε τοποθετηθεί πριν πολλά χρόνια από τους κτηνοτρόφους. Την παραμονή της εορτής παρουσία πολλών κατοίκων, τελέστηκε εσπερινός και αρτοκλασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εικονοστάσι είναι δωρεά του πρώην νομαρχιακού συμβούλου κ. Οδυσσέα Ζαχαρή και της οικογένειάς του. Το συγκεκριμένο εικόνισμα φιλοτέχνησε ο τεχνίτης της πέτρας Δημήτρης Γκαντέλος πριν από 17 χρόνια, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται την ίδια μέρα ο συγκεκριμένος εσπερινός, παρουσία κατοίκων της περιοχής. Ο Άγιος Μόδεστος εορτάζεται επίσης και στον οικισμό Αύρα της Δημοτικής Ενότητας Ενιπέα, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλικίου Ασπροποτάμου, θα τον τιμήσει σήμερα ανήμερα της εορτής του, με θεία λειτουργία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων. Ο Άγιος Μόδεστος ήταν Πατριάρχης Ιεροσολύμων. Ανέβηκε στον Πατριαρχικό θρόνο ως επίτροπος του Πατριάρχη Ζαχαρία, που είχε αιχμαλωτιστεί από τους Πέρσες κατά την επιδρομή τους το 614 μ.Χ. Ανακηρύχθηκε Άγιος και η Εκκλησία μας έχει προσευχές στο όνομά του, για να θεραπεύονται τα ζώα από κάθε ασθένεια.

Του Γιώργου Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass