Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 62 ΕΤΩΝ

«Εφυγε» ο Δημήτρης Γκουντόπουλος

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2018 16:43

Μια εμβληματική προσωπικότητα, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της τοπικής αγοράς, που συνέδεσε το όνομά του με το Επιμελητήριο Λάρισας, καθώς διετέλεσε επί 12 συνεχή χρόνια πρόεδρος του επιχειρηματικού φορέα, ο Δημήτρης Γκουντόπουλος, έφυγε χθες το μεσημέρι από τη ζωή από παθολογικά αίτια σε ηλικία 62 ετών. 

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ να τον ανατάξουν, ο Δημ. Γκουντόπουλος απεβίωσε ενώ διακομιζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.  
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο του νομού, καθώς υπήρξε εξέχουσα μορφή της οικονομικής ζωής, επίλεκτο μέλος της επιχειρηματικής κοινωνίας της πόλης και ιστορικό στέλεχος του τοπικού Επιμελητηρίου. Τα τελευταία χρόνια λόγω των προβλημάτων υγείας είχε αποτραβηχτεί από τα κοινά και απέφευγε τις δημόσιες εμφανίσεις. Άνθρωπος ευχάριστος, ευγενής, σεμνός, ανιδιοτελής, που έχαιρε καθολικής εκτίμησης. Καταγόταν από το Δομοκό και στη Λάρισα βρέθηκε για σπουδές. Όλη του η διαδρομή είναι συνδεμένη με την πορεία της επιχείρησής του, με ανταλλακτικά αυτοκινήτων επί της Βόλου και τον συνδικαλισμό, στον επιχειρηματικό και τον πολιτικό στίβο. Με χαρακτηριστική ευφράδεια λόγου, και προπαντός οραματιστής, διέγραψε μια ξεχωριστή πορεία τόσο ως μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, από το 1993 οπότε εξελέγη για πρώτη φορά, όσο και ως πρόεδρος, από το 1997 έως το 2009, ασκώντας καταλυτική επιρροή στην ίδια τη δομή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αναβάθμιση του ρόλου του φορέα.
Σε αναγνώριση της πολυετούς συνδικαλιστικής δράσης του και της αξιόλογης προσφοράς του στον επιμελητηριακό θεσμό, μιας και υπήρξε και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, έτυχε πολλών διακρίσεων, η τελευταία εκ των οποίων από την ΚΕΕΕ κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσής της στη Λάρισα, το Νοέμβριου του 2015. Σημειώνεται ότι το 2009 παραιτήθηκε από την προεδρία του Επιμελητηρίου για να μετάσχει στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Βάσω και δύο κόρες.

ΚΗΔΕΙΑ
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί στις 3 σήμερα το μεσημέρι από τον ιερό ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα ενώ η σορός θα βρίσκεται στο ναό από τις 2 το μεσημέρι. Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο «Χαμόγελο του παιδιού». Για τον θάνατό του το Επιμελητήριο Λάρισας με ψήφισμά του αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στην κηδεία του εκλιπόντος και να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
2. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του θανόντος.
3. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό σε κοινωφελές ίδρυμα.
4.  Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.
Σε ένδειξη πένθους και τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος η υπηρεσία του Επιμελητηρίου να παραμείνει κλειστή την 18η Δεκεμβρίου 2018.

ΤΟ ΚΙΝΑΛ
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής της Λάρισας σε ανακοίνωσή της αναφέρει:  «Αποχαιρετούμε τον σύντροφο και συνοδοιπόρο, που από τα εφηβικά του χρόνια αφιερώθηκε στον αγώνα για την Αλλαγή και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, συμμετέχοντας από όλες τις θέσεις ευθύνης στο ΠΑΣΟΚ. Τον άνθρωπο που χαρακτήρισε διαχρονικά τον αγώνα του Επιμελητηριακού Κινήματος και σηματοδότησε με την προεδρία του μια νέα εποχή για το Επιμελητήριο Λάρισας. Ο Δημήτρης Γκουντόπουλος για όλους μας ήταν και θα είναι ο ορισμός του ανθρώπου που συμμετέχει, αγωνίζεται για το σύνολο και κερδίζει. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass