Ξαναζωντανεύει το «Thessalia Mall»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2018 22:45

Ένα project που θα αλλάξει τον ψυχαγωγικό χάρτη όχι μόνο της Λάρισας αλλά και της Κεντρικής Ελλάδας ετοιμάζει το Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λάρισας.

Στους χώρους του Εμπορικού Κέντρου «Thessalia Mall» (πρώην Carrefour, νυν Σκλαβενίτης) θα δημιουργηθεί ένας πολυχώρος έκτασης 2.000 τ.μ., ένα κύτταρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας που θα φιλοξενεί θεματικά πάρκα, συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και workshops με στόχο να προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 300.000 επισκέπτες. Εκεί που παλιότερα στεγαζόταν ο χώρος μπόουλινγκ -και που πια είναι σε αχρησία-, οι εμπνευστές του project θα στεγάσουν πολυποίκιλες δράσεις εδραζόμενες σε τρεις πυλώνες: Θεματικό πάρκο, εσωτερικές δράσεις με προβολή για παράδειγμα τοπικών προϊόντων και πόλος καινοτομίας. Το πρώτο concept που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στο θεματικό πάρκο είναι «Οι 12 άθλοι του Ηρακλή», που όπου παρουσιάστηκε ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, με τη λειτουργία του να προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου ενώ θα διαρκέσει μέχρι τέλη Μαΐου-μέσα Ιουνίου.

Για το μεγαλεπήβολο αυτό project μίλησε στην «Ε» ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Παπαλέξης εξηγώντας και αναλύοντας τις δράσεις, την πολιτική αλλά και τη στόχευση του Επιμελητηρίου, τόνισε «Το project έχει σχεδιαστεί εδώ και έξι μήνες. Το πρώτο που σκεφτήκαμε ήταν να κάνουμε μία αντίστοιχη κίνηση, έναν πολυχώρο, όπως στην ”Τεχνόπολις”. Μελετήσαμε πώς δουλεύει η ”Τεχνόπολις” και καταλήξαμε ότι πρέπει να το ορίσουμε χωρικά. Στη Λάρισα δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος χώρος που να μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιες εκδηλώσεις… Καταλήξαμε λοιπόν στον παλιό χώρο των μπόουλινγκ, όπισθεν Σκλαβενίτη και ιδιοκτησίας Σκλαβενίτη, που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο πολυχώρο και συνεπώς πολυποίκιλα γεγονότα. Στον Σκλαβενίτη άρεσε πολύ το project και δέχτηκε να μας νοικιάσει τον χώρο για 12 μήνες. Στη συνέχεια εμπλέξαμε τον Δήμο και την Περιφέρεια για να αποκτήσει το εγχείρημα ολοκληρωμένη οντότητα όσον αφορά στο σύνολο της συνεργασίας των τριών μεγάλων φορέων του νομού μας. Το πρώτο project που θα φιλοξενήσει ο πολυχώρος είναι οι «12 άθλοι του Ηρακλή». Πρόκειται για μία παραγωγή της Helexpo, με κατασκευάστρια εταιρεία να είναι η Dreamworkers που κάθε χρόνο φτιάχνει ένα θεματικό πάρκο που παρουσιάζεται τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και τον επόμενο Οκτώβρη κατεβαίνει στη Διεθνή Εκθεση στο Μαρούσι. Υπήρχε ο προβληματισμός από τους διοργανωτές σε ποια άλλη περιοχή θα μπορούσε να μεταφερθεί για να τους αποδώσει. Πολλές οι προτάσεις από άλλες πόλεις στη Helexpo, άλλα όταν καταθέσαμε τη δική μας πρόταση τη δέχτηκαν με πολλή χαρά γιατί είδαν τη δυναμική της πόλης. Δυναμική που συνίσταται εκτός από τον αριθμό των μαθητών που θα επισκεφθούν το πάρκο, στον αριθμό των επισκεπτών, γιατί το πάρκο θα καλύψει μία μεγάλη πληθυσμιακή και γεωγραφική περιοχή που χωροθετείται από τις παρυφές της Στ. Ελλάδας μέχρι τα όρια της Κ. Μακεδονίας, συν τη Δυτική Μακεδονία.

Στη συνέχεια αφού κλείσαμε το θεματικό πάρκο σκεφτήκαμε πώς πρέπει να γεμίσουμε τον χώρο για τους υπόλοιπους 9 μήνες. Θα ήταν πολύ δύσκολο και πολύ κοστοβόρο για εμάς να δημιουργήσουμε μία ομάδα από την αρχή για να μπορέσει να κάνει δικές της παραγωγές, οπότε σκεφτήκαμε να κάνουμε μία συνεργασία με την «Τεχνόπολις». Ήρθαμε σε επαφή με τον διευθύνοντα σύμβολο της «Τεχνόπολις», κ. Μπιτζάνη, ο οποίος ενθουσιάστηκε με την ιδέα κι έτσι συναντηθήκαμε στην Αθήνα. Η «Τεχνόπολις» θα δουλέψει για εμάς, δωρεάν, για να κάνει ένα business plan ετήσιο και να μας προτείνει ποιες δικές της πετυχημένες παραγωγές μπορούμε να μεταφέρουμε σε επίπεδο Λάρισας έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε μία πρώτη τεχνογνωσία στο κομμάτι των εκδηλώσεων πολιτιστικού-εκπαιδευτικού-ψυχαγωγικού χαρακτήρα που είναι και ο πρώτος πυλώνας του πολυχώρου.

Ο δεύτερος πυλώνας θα είναι οι εσωτερικές δράσεις που θα φιλοξενούνται όπως για παράδειγμα εκθέσεις μελιού, του κλάδου οίνου, φεστιβάλ καφέ και άλλα. Θέλουμε όμως μέσα στον χώρο αυτό να δημιουργήσουμε και έναν πόλο καινοτομίας που νομίζω είναι και ο σημαντικότερος πυλώνας του εγχειρήματος» κατάληξε ο Δημήτρης Παπαλέξης.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε στην «Ε» ότι «Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα, εμείς τολμάμε, συνεργαζόμαστε και με τη συνέργεια μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Είναι μία στρατηγική δουλειά που έγινε με το Επιμελητήριο και τον Δήμο Λαρισαίων και φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε αυτό να φέρει οφέλη στην τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία. Είναι ένα θεματικό πάρκο το οποίο θα δώσει νέες προοπτικές στην περιοχή μας και είναι ένα θεματικό πάρκο που έρχεται με σωστό προγραμματισμό, με συμμαχίες μπορούμε να πετύχουμε. Διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά ότι η συλλογική δουλειά μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μία δραστηριότητα η οποία γίνεται με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου. Συνεχίζει τις θετικές συνέργειες που αναπτύσσονται με τη δράση των τριών αυτών φορέων. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο που θα αναπτυχθεί σε ένα χώρο έκτασης 2.000 τ.μ., χώρος που γίνεται πολυλειτουργικός -στο πρώην Carrefour, νυν Σκλαβενίτης. Η πρώτη δράση που θα αναπτυχθεί είναι το θεματικό με τους άθλους του Ηρακλή που θα δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να το επισκέπτονται και να μαθαίνουν για την ελληνική μυθολογία. Μαζί με τα άλλα που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις να συνεχιστεί η εξωστρέφεια από την πλευρά του Δήμου που δίνει τη δυνατότητα και σε κόσμο πέραν της πόλης να την επισκέπτεται και να χαίρεται γεγονότα και δράσεις που γίνονται εδώ».

 

Του Θανάση Αραμπατζή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass