Γιορτινή ατμόσφαιρα στους Γόννους

Αναψε το δέντρο, εκδηλώσεις μέχρι τα Φώτα από τον Μορφωτικό Σύλλογο – Λαογραφικό Μουσείο

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2018 15:22

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα έγινε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και η έναρξη των γιορτινών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην ιστορική κωμόπολη των Γόννων. Στην προετοιμασία συμμετείχαν ο Δήμος Τεμπών - Τοπική Κοινότητα Γόννων καθώς οι σύλλογοι Μορφωτικός Σύλλογος – Λαογραφικό Μουσείο, Συνεταιρισμός Γυναικών «Αντιγοννίδες», Σύλλογος Γυναικών Γόννων και η Πινακοθήκη του Δήμου Γόννων.

Την επιμέλεια του στολισμού του δέντρου και του στολισμού της φάτνης στην πλατεία της κωμόπολης είχαν τα μέλη και φίλοι του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων σε συνεργασία με τους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου. Την έναρξη των εκδηλώσεων έκανε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος.

 Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο Μορφωτικός Σύλλογος – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων ενημερώνει ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 4.30 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία των Γόννων με πρωτοχρονιάτικα τραγούδια οι Άγιοι Βασίληδες μαζί με το γαϊδουράκι και το έλκηθρο θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά. Στη συνέχεια, στις 7 το απόγευμα θα γίνει η εκκίνηση των Κουδουνοφώρων από την αίθουσα του Συλλόγου όπου και θα παρουσιάσουν τα παραδοσιακά «Σιούρβα». Έθιμο που διατηρείται και στους Γόννους από τους προπαπούδες της σημερινής γενιάς.

Επίσης, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου των Αγίων Θεοφανείων, μετά τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο κεντρικό ρέμα του χωριού, φίλοι και μέλη του Συλλόγου στην Κεντρική πλατεία, όπως κάθε χρόνο θα παρουσιάσουν το έθιμο «Ρουγκατζάρια». Επίσης στην πλατεία των Γόννων θα εκτεθούν δύο μεγάλες φωτογραφίες του 1946 από το παλιό πέτρινο γεφύρι των Γόννων.

Τέλος, ο Μορφωτικός Σύλλογος – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων στο πλαίσιο των πλούσιων δραστηριοτήτων του θα συμμετέχει στην 5η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Κουδουνοφώρων στις 24 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Καλούνται μέλη και φίλοι να έρθουν σε επικοινωνία με τον Σύλλογο.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass