«Ζογκλέρ» ο Βούλγαρος διαρρήκτης

* ΑΝΑΡΡΙΧΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ * ΑΠΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ * ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΝΟΙΚΟΣ ΚΟΙΜΟΤΑΝ

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2018 22:06

Ακροβατικές ικανότητες αποδείχθηκε πως διέθετε 36χρονος Βούλγαρος υπήκοος που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στη Λάρισα για διαρρήξεις σπιτιών. 

Ο 36χρονος συνελήφθη κοντά στην Πυροσβεστική από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ που τον αναζητούσαν  μετά από απόπειρα διάρρηξης, για να αποδειχθεί από την έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ότι παραμονές των Χριστουγέννων εμπλέκεται  σε τουλάχιστον πέντε διαρρήξεις σπιτιών.

Με συνεργάτες άλλους δύο τουλάχιστον ομοεθνείς του, ένα ανδρόγυνο ηλικίας 43 και 45 ετών τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.  αλλά έφυγαν όπως – όπως όταν αντιλήφθηκαν πως ο συνεργάτης τους έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι τρεις δράστες βρέθηκαν στη Λάρισα το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων, όπου μίσθωσαν δωμάτιο σε ξενοδοχείο και… έπιασαν δουλειά μόλις νύχτωσε, «χτυπώντας» σπίτια  διαδοχικά σε διάφορες συνοικίες.  Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δράστες ήρθαν στη Λάρισα από τη Βουλγαρία με σκοπό τις διαρρήξεις σπιτιών γνωρίζοντας ότι λόγω των ημερών θα απουσίαζαν οι ένοικοι.

Από τα όσα μέχρι χθες ήταν γνωστά, η παρέα των Βουλγάρων διαρρηκτών «άνοιξε» πέντε σπίτια ενώ στο έκτο, δεν κατάφεραν να κλέψουν αφού την ώρα της διάρρηξης ο ένοικος βρισκόταν στο σπίτι του και ξύπνησε από τον θόρυβο, όταν ο κλέφτης προσπαθούσε να σπάσει το τζάμι για να μπει στο σπίτι.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας θα συνεχισθεί αφού στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν κλοπιμαία, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ο δράστης, κλοπιμαία που δεν αναγνωρίσθηκαν επίσης και από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που έγινε γνωστό ότι έπεσαν θύματα του κλέφτη. 

Ο 36χρονος με μοναδικό εργαλείο ένα κατσαβίδι με το οποίο άνοιγε τις μπαλκονόπορτες αλλά με απίστευτες ικανότητες στην αναρρίχηση, ανέβαινε και κατέβαινε τα μπαλκόνια χρησιμοποιώντας τις σωληνώσεις του φυσικού αερίου. Ενώ από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου κατέβηκε χρησιμοποιώντας το λάστιχο ποτίσματος.

Ο διαρρήκτης συνελήφθη πίσω από την Πυροσβεστική όταν νωρίτερα και στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου, λίγο πριν τις 11.30 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας,   προσπάθησε να διαρρήξει διαμέρισμα πρώτου ορόφου. Έγινε ωστόσο αντιληπτός από τον Λαρισαίο ένοικο που ενώ κοιμόταν ξύπνησε από τον θόρυβο.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή για να συλληφθεί λίγο αργότερα αφού πρώτα προσπάθησε να ξεφορτωθεί τα κλοπιμαία.  Για να προκύψει, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας,  διέρρηξε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στη συνοικία του Ιπποκράτη, διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου, όπως και τρία ακόμη διαμερίσματα πρώτου ορόφου στις συνοικίες, της Χαραυγής, του Αγίου Κωνσταντίνου και της Νέας Πολιτείας.

Με εξαίρεση ένα διαμέρισμα το οποίο διέρρηξε ο δράστης αλλά δεν έκλεψε κάτι, από τα υπόλοιπα πήρε κοσμήματα, τιμαλφή, ρολόγια και περισσότερα από 500 ευρώ ενώ στην κατοχή του, πέραν των κλοπιμαίων από τα διαμερίσματα, βρέθηκαν και χαρτονομίσματα Ινδονησίας (8.000 ρουπίες).

Για την ίδια υπόθεση, από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες ότι «εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, πέντε περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στην πόλη της Λάρισας.

Ως δράστης συνελήφθη την 25-12-2018 τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, ένας 36χρονος, κατηγορούμενος για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν δύο συνεργοί του, ηλικίας 43 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα. Ειδικότερα, την 25-12-2018 τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα ο 36χρονος μαζί με τους άλλους δύο συνεργούς του, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα, όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και διέφυγαν.

Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη ο 36χρονος, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν διάφορα χρυσαφικά - κοσμήματα, 8.000 ρούπια, το χρηματικό ποσό των 203,56 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες κατά το διήμερο 24/25-12-2018 διέπραξαν ακόμη μία απόπειρα κλοπής και τρεις κλοπές σε ισάριθμες οικίες, κατά τις οποίες αποκόμισαν συνολικά διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 502 ευρώ» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ..

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι αύριο Παρασκευή, προκειμένου να απολογηθεί.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass