Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστάτης ο Κατσιαντώνης, «κλεπταποδόχος» ο Μητσοτάκης

* ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ * ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2018 22:04
Θα αναγκαστεί να μου τηλεφωνήσει το βράδυ των εκλογών ο Κυριάκος για τον σχηματισμό κυβέρνησης, προέβλεψε από τη Λάρισα ο Βασίλης Λεβέντης Θα αναγκαστεί να μου τηλεφωνήσει το βράδυ των εκλογών ο Κυριάκος για τον σχηματισμό κυβέρνησης, προέβλεψε από τη Λάρισα ο Βασίλης Λεβέντης

«Πυρά» τόσο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κυρίως για το ζήτημα της «μεταγραφής» Κατσιαντώνη αλλά και για τον χειρισμό των δημοσκοπήσεων, όσο και κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξαπέλυσε χθες από τη Λάρισα στο πλαίσιο των εγκαινίων του γραφείου κόμματος ο πρόεδρος κ. Βασίλης Λεβέντης.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων τόνισε πως ο ελληνικός λαός θα τιμωρήσει τη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτές τις κινήσεις. Προέβλεψε πως πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ αλλά το βράδυ των εκλογών θα του τηλεφωνήσει ο αρχηγός της για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ισχυρίστηκε επίσης πως ο μόνος δρόμος για να μπει ένα φρένο στη λαιμαργία της δεξιάς για την εξουσία είναι η Ένωση Κεντρώων. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως η απάντηση από τη Λάρισα θα πρέπει να είναι ιστορική.

Πιο αναλυτικά:

Αρχικά ο κ. Λεβέντης εξήγησε πως «η άφιξή μας στη Λάρισα είχε συμφωνηθεί να γίνει μέσα στο 2018. Γι’ αυτό ήρθαμε παρά το γεγονός πως οι μέρες είναι κρύες και δεν προσφέρονται για συγκεντρώσεις. Θέλαμε να κρατήσουμε τον λόγο μας, καθώς με την έναρξη του 2019 προβλέπονται πολιτικές εξελίξεις. Το γραφείο αυτό το ιδρύσαμε με πόνο γιατί συνέβη μια προδοσία στη Λάρισα. Οι ψηφοφόροι έδωσαν μια έδρα στην Ένωση Κεντρώων και αυτή προσμετράται στη Νέα Δημοκρατία»... Και ξεκίνησε την αναφορά του στον Γιώργο Κατσιαντώνη:

«Αυτή η μεταγραφή του Κατσιαντώνη θα κοστίσει και στον Μητσοτάκη. Ο μεν αποστάτης δεν σέβεται την ετυμηγορία της κοινωνίας, όμως όποιος δίνει στέγη στον αποστάτη είναι κλεπταποδόχος και διαπράττει άκρως βαρύτερο αδίκημα. Και ο Τσίπρας μας πήρε βουλευτή και το ΠΑΣΟΚ μας πήρε. Για την τιμωρία τους, περιμένετε να τη δείτε στις εκλογές».

Για το θέμα των δημοσκοπήσεων είπε πως «κατασκευάζονται όλες από τον Μητσοτάκη στην προσπάθειά του να πείσει πως η Βουλή θα είναι πεντακομματική και πως η Ένωση Κεντρώων θα είναι εκτός Βουλής. Να ξέρει όμως πως το βράδυ της Κυριακής των εκλογών θα χρειαστεί να μου τηλεφωνήσει ο κ. Μητσοτάκης. Τότε θα του θυμίσω και τη μεταγραφή Κατσιαντώνη αλλά και τις ατιμίες που κάνει στις δημοσκοπήσεις».

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Μακεδονίας ισχυρίστηκε πως «ο κ. Τσίπρας ό,τι κινήσεις έκανε, τις έκανε για να ψηφιστούν οι Πρέσπες. Πιστεύει πως αν περάσει η Βουλή τη συμφωνία με 2 προδότες από δω, 3 αποστάτες από κει και κάνα- δυο από το Ποτάμι, νομίζει πως είναι τρόπος για να την εγκρίνει η κοινωνία. Τέτοια συμφωνία, βαριά και προδοτική, δεν εγκρίνεται έτσι. Η συμφωνία αυτή δεν θα περάσει.

Η Μακεδονία δεν θα προδοθεί και εμπόδιο θα είναι η Ένωση Κεντρώων. Ο Μητσοτάκης είναι επίσης έτοιμος να προδώσει τη Μακεδονία γιατί λέει πως δεν συμφωνεί με τη γλώσσα και την εθνικότητα. Για το όνομα δεν μιλάει καθόλου. Κινδυνεύει να βρεθεί ο ελληνικός λαός, να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης και να ολοκληρώσει τη βρωμοδουλειά του Τσίπρα. Είτε ο ένας βγει είτε ο άλλος, η Μακεδονία θα προδοθεί. Ο μόνος τρόπος να σωθεί είναι μια ενισχυμένη Ένωση Κεντρώων με 20 βουλευτές ώστε να μην γίνεται κυβέρνηση χωρίς αυτήν και να βάλουμε όρο να ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών».

Για το ίδιο θέμα πρόσθεσε: «Ο Κατσιαντώνης πριν πάει στη Νέα Δημοκρατία έλεγε πως πρέπει να δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια και όλοι πίστεψαν πως θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως μετά πήγε στη ΝΔ και τώρα λέει δεν πρέπει να τη δώσουμε.

Ο πατέρας του Μητσοτάκη είχε πει 40 χρόνια πριν, να δώσουμε το όνομα και μετά να το ξεχάσουμε. Η Ντόρα το 2008 μαζί με τον Καραμανλή πάνε στο Βουκουρέστι και προτείνουνε Μακεδονία και σε παρένθεση Σκόπια. Η οικογένεια αυτή θα προδώσει όσο και ο Τσίπρας. Αν γίνει διάλυση της Βουλής και πάει το μπαλάκι στον Μητσοτάκη για το Μακεδονικό, αυτός στέκεται σούζα μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία και θα προδώσει τον ελληνικό λαό. Έχουμε μπροστά μας έναν Τσίπρα και έναν Μητσοτάκη και οι δύο άχρηστοι».

Καταλήγοντας είπε: «Ο Μητσοτάκης αν πιστεύει πως με τέτοιες μεθόδους θα κάνει κυβέρνηση είναι αφελής. Λέει θα κάνει φοροαπαλλαγές, θα κάνει έκρηξη επενδύσεων, θα κάνει το ένα και το άλλο. Πώς όμως; Και γιατί ο Σαμαράς δεν το έκανε; Με το ίδιο δυναμικό γιατί θα τα κάνει αυτός. Τότε απέτυχαν, τώρα γιατί να πετύχουν;

Είναι η λαιμαργία για την εξουσία. Όταν η δεξιά είναι λαίμαργη είναι και επικίνδυνη. Ο μόνος τρόπος να της κλείσουμε τον δρόμο είναι ο κεντρώος χώρος. Ο χώρος αυτός αναλαμβάνει να μπει μπροστά στα σαγόνια του καρχαρία που είναι η δεξιά παράταξη. Έχουμε την ίδια ώρα μια αριστερά που είναι δεξιότερα της δεξιάς, μια αριστερή που τα έχει προδώσει όλα. Η απάντηση από τη Λάρισα πρέπει να είναι ιστορική. Όχι μόνο ένας βουλευτής για την Ένωση Κεντρώων» ολοκλήρωσε ο κ. Λεβέντης.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Gallery άρθρου