ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ

Καταγγέλλονται παρανομίες σε αρδευτικές εκτάσεις

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2015 8:12

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ερωτήματα και παράπονα εκφράζει Φαλανιώτης προς τον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου. Ο κ. Γιώργος Δεμίρης μιλώντας στην «Ε» σημειώνει ότι σκοπός της παρέμβασής του δεν είναι να αντιδικήσει με τον ΤΟΕΒ αλλά να επισημάνει τα κακώς κείμενα με σκοπό να δοθούν λύσεις.

Ο λόγος γίνεται για τα παλιά τσιμεντένια αυλάκια διοχέτευσης του νερού άρδευσης τα οποία εδώ και πολλά χρόνια δεν χρησιμοποιούνται. Αντίθετα είναι εγκαταλελειμμένα, κλείνουν τις προσβάσεις προς το χωράφι, και μειώνουν το φάρδος του αγροτικού δρόμου.

Επίσης σημειώνει ότι πολλά από αυτά τα αυλάκια είναι δίπλα στα σπίτια με αποτέλεσμα σε περίπτωση πλημμύρας να λειτουργήσουν σαν φράγματα, αφού έχουν ύψος 50 με 70 εκατοστά, οπότε τα νερά μιας ενδεχόμενης πλημμύρας να μην πάρουν τη φυσική ροή του εδάφους που είναι η κατεύθυνση προς τον Πηνειό αλλά να γυρίσουν μέσα στα σπίτια. Επίσης ο κ. Δεμίρης επισημαίνει ότι και σε πολλά στραγγιστικά χωμάτινα αυλάκια κάποιοι χωρίς την έγκριση του ΤΟΕΒ τα έκλεισαν δημιουργώντας ράμπες, ενώ από κάτω υπήρχε γέφυρα ώστε πάλι σε περίπτωση πλημμύρας να νερά να μην φεύγουν και να πνίγουν τα χωράφια.

Ο ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, κ. Σωτήρη Τζιούφα και του θέσαμε τα παράπονα των πολιτών της Φαλάνης. Ο κ. Τζιούφας τόνισε ότι κατανοεί και συμμερίζεται τις καταγγελίες για το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο δεν είναι τωρινό. Η διοίκηση του ΤΟΕΒ καταδικάζει κάθε παράνομη παρέμβαση αγροτών στο δίκτυό του ειδικά στα στραγγιστικά αυλάκια, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αφού δεν διαθέτει τον σχετικό μηχανισμό, ούτε μπορεί να επιβάλει μέτρα ή πρόστιμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τώρα με τον «Καλλικράτη», παρέμβαση αλλά και επιβολή προστίμων σε εκείνους που παράνομα κάνουν ράμπες στο δίκτυο έχουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων.

Και ο κ. Τζιούφας σημειώνει: «Καλό είναι οι πολίτες να μας ενημερώνουν ώστε και εμείς με τη σειρά μας να ενημερώνουμε τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου με έδρα τον Αμπελώνα εκτείνεται σε μια τεράστια αγροτική έκταση στους Δήμους Τυρνάβου και Λαρισαίων».

Παρόμοιο φαινόμενο υπήρξε και στην περιοχή δικαιοδοσίας του Δήμου Τυρνάβου σημειώνει ο κ. Τζιούφας και με παρέμβαση του Δήμου ο αγρότης αποκατάστησε την παρανομία που είχε κάνει στο δίκτυο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass