Επί ποδός ο Δήμος Τεμπών για τη «Σοφία»

ΣΦΟΔΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΣΠΗΛΙΑ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2019 22:50

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Επί ποδός και οι Υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών για την αντιμετώπιση της νέας κακοκαιρίας με την ονομασία «Σοφία».

H ιδιαιτερότητα του Δήμου Τεμπών είναι ότι εκτείνεται από τον κάμπο μέχρι τη θάλασσα αλλά και σε δύο βουνά, τον Κάτω Όλυμπο και τον Κίσσαβο, με τους ορεινούς οικισμούς να χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Ήδη ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτος συμμετείχε στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν από την κακοκαιρία. Μιλώντας χθες στην «Ε» ο δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος σημείωσε ότι ο Δήμος Τεμπών έχει προετοιμαστεί από το προηγούμενο διάστημα για τον χειμώνα. Ήδη έχει προμηθευτεί πάνω από 150 τόνους αλάτι, το οποίο διοχετεύτηκε στους ορεινούς οικισμούς αλλά και σε κομβικά σημεία του Δήμου. Παράλληλα τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιώτες είναι έτοιμα να επέμβουν σε κάθε δύσκολη περίπτωση, ώστε να μην κλείσουν δημοτικοί δρόμοι και επαρχιακοί. Μέριμνα υπάρχει ακόμα και για απομακρυσμένα ποιμνιοστάσια, ώστε να υπάρχει πρόσβαση και να μην κινδυνέψουν τόσο τα ζωντανά όσο και οι κτηνοτρόφοι. Μάλιστα ο κ. Κολλάτος κάνει έκκληση σε συνδημότες αλλά και πολίτες γενικότερα στις ορεινές περιοχές, αν δεν υπάρχει λόγος, να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. Ένα άλλο ζήτημα που ο δήμαρχος Τεμπών έθεσε και στη σύσκεψη στην Περιφέρεια είναι να προβλεφθούν κατά το δυνατόν οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ. Μάλιστα πριν ακόμη η κακοκαιρία ενταθεί υπήρξε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Αιγάνη.

ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γινόταν η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Συκουρίου - Σπηλιάς μέχρι χθες το απόγευμα. Μηχανήματα του Δήμου Τεμπών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας έκαναν χθες μέχρι αργά το απόγευμα αποχιονισμό του δρόμου, αλλά το χιόνι συνεχίζει να πέφτει με μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα λίγο πριν το βράδυ η κυκλοφορία να διακοπεί. Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σπηλιάς κ. Βασίλης Νταής, αφού κάνει αναφορά στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο Τεμπών και την Περιφέρεια ώστε ο δρόμος να παραμείνει ανοιχτός, καλεί τους οδηγούς πριν ανέβουν προς το χωριό να ενημερώνονται πρώτα από την Τροχαία ή την Άμεση Δράση (100) για να μην ταλαιπωρηθούν άσκοπα. Χθες στη Σπηλιά το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο ενώ στον περιφερειακό δρόμο σε συγκεκριμένα σημεία με τα «ανεμοσούρια», το χιόνι αγγίζει και τα δύο μέτρα. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στα υπόλοιπα ορεινά χωριά του Δήμου Τεμπών όπου σε συνεργασία με την Περιφέρεια ρίχτηκε αλάτι στους επαρχιακούς δρόμους προς Αμπελάκια, Καλλιπεύκη, Ραψάνη - Κρανιά και αλλού.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Χωρίς προβλήματα χθες η περιοχή του Δήμου Τυρνάβου. Το χιόνι στον Τύρναβο το «έστρωσε» μόνο σε κεραμοσκεπές και σε χωράφια. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τσιόπα, ήδη ο Δήμος Τυρνάβου έχει αποθηκευμένο χοντρό αλάτι για τον χιονιά από πέρυσι, αρκετούς τόνους, ώστε όταν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα. Πάντως τα συνεργεία του Δήμου Τυρνάβου, τα μηχανήματα του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και ιδιωτών καθώς και «αλατιέρες» είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τυχόν επιδείνωση του καιρού σήμερα. ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ Η ΑΙΓΑΝΗ Παρατεταμένη ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Αιγάνης από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή. Ολόκληρος ο οικισμός από τις 7 χθες το πρωί μέχρι αργά το βράδυ βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΗ, τα μέλη των οποίων κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να δώσουν ρεύμα στο χωριό, ακόμα και μέσα στη νύχτα. Στο χωριό βρέθηκε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος ενώ επί ποδός και ο πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Κώστας Ζαφείρης, ο οποίος μιλώντας χθες βράδυ στην «Ε» τόνισε ότι ναι μεν υπάρχει χιόνι ωστόσο οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και η κακοκαιρία δεν είχε μεγάλη ένταση. Τόνισε επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το χωριό μένει χωρίς ρεύμα. Τέλος ζήτησε από τη ΔΕΗ με το τέλος της κακοκαιρίας να βρει μόνιμη λύση στο ζήτημα της ηλεκτροδότησης ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι συνδημότες.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass