Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2019 15:09

Κάθε Τρίτη οι παρακλήσεις του Αγίου Λουκά στον Αγιο Αχίλλιο

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου ξεκινούν πάλι οι παρακλήσεις στον νεοφανή Άγιο Λουκά, αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Οι παρακλήσεις ψάλλονται κάθε Τρίτη 7.30 το βράδυ και οι πιστοί έχουν τη μεγάλη ευλογία να προσκυνούν τεμάχιο του χαριτοβρύτου λειψάνου του, που δώρισε στον Ναό ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαρίσης κυρός Ιγνάτιος, για να λαμβάνουν χάρη και δύναμη στον αγώνα τους.

 

Ιερατική Σύναξη και κοπή βασιλόπιτας

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Ιερατική Σύναξη όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ομορφοχωρίου, με ομιλητή τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ο οποίος θα ευλογήσει και τη βασιλόπιτα των Ιερέων.

 

Συναντήσεις Νέων στον Αγιο Αχίλλιο

Κάθε Τρίτη 8.45 - 10.00 το βράδυ, στο υπόγειο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου, μετά την Παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού, πραγματοποιούνται Συναντήσεις Νέων (φοιτητών, εργαζομένων και νέων ζευγαριών). Για 3η χρονιά γίνεται ανάλυση και ερμηνεία του Συμβόλου της Πίστεως από τον π. Ραφαήλ. Φέτος το θέμα είναι: «Πιστεύω…και εις το Πνεύμα το άγιον…». Προηγείται η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου.

Άλλες δραστηριότητες όπου μπορούν να συμμετάσχουν οι Νέοι:

1. Θεατρική Ομάδα. Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για να ανεβάσουμε καινούριο έργο. (Για τη συμμετοχή σας επικοινωνήστε με τον π. Ραφαήλ ή τον κ. Γιάννη Τσιάτσιο στο τηλ. 6973-281.063).

2. Χορευτικό. (Κάθε Τετάρτη, 2 τμήματα: 8.30 μ.μ. για αρχάριους και 9.30 μ.μ. για προχωρημένους).

3. Ορχήστρα. (Όποιος παίζει κάποιο μουσικό όργανο, να επικοινωνήσει με τον π. Ραφαήλ ή τον Στέλλιο Βαλδούμα στο τηλ. 6982-953663).

4. Διακονία ασθενών.(Επισκέψεις κάθε εβδομάδα σε ασθενείς, σε νοσηλευτικά ιδρύματα).

5. Ιστοσελίδα «www.inaa.gr»

6. Ραδιοφωνική εκπομπή «ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ». (Κάθε Πέμπτη 8-9 μ.μ. στους 96.3 FM), την οποία μπορείτε να ακούσετε και στο youtube.

7. Τετρασέλιδο έντυπο πνευματικού περιεχομένου «Εύηχη Σάλπιγγα». (Δεχόμαστε τα άρθρα σας σε ηλεκτρονική μορφή).Κυκλοφορεί το 10ο τεύχος.

8. Δανειστική Βιβλιοθήκη (Κάθε Τρίτη βράδυ στη Συνάντηση των Νέων).

9. Σχολή γονέων (ομιλίες προς συζύγους και γονείς και συζήτηση )-Μια Κυριακή τον μήνα. Η επόμενη είναι στις 20 Ιανουαρίου.

 

Τα Χριστούγεννα των ΓΟΧ

Αύριο Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 11.30 το βράδυ θα τελεσθεί, σύμφωνα με το πάτριο εορτολόγιο, η χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία στους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους και στη Μονή της Αγίας Παρασκευής των ΓΟΧ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass