Η Ραψάνη αντιστέκεται, η Ραψάνη θα επιμένει

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Τ.Σ. ΔΗΜ. ΖΗΛΟΣ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2019 15:18

Για εγκατάλειψη της ιστορικής κοινότητας Ραψάνης κατηγορεί τ

η δημοτική αρχή Τεμπών ο τοπικός σύμβουλος Δημήτρης Ζήλος, ο οποίος καλεί τους δημότες του να αντιδράσουν στην πολιτική αυτή, στέλνοντας μήνυμα-ψήφο διαμαρτυρίας στις επικείμενες εκλογές.

Αναλυτικότερα ο κ. Ζήλος στην επιστολή του προς την «Ε» αναφέρει τα εξής: «Διάβασα με προσοχή την ανάρτηση, (κείμενο 30-12-2018) στα ηλεκτρονικά και γραπτά μέσα, του δημάρχου Τεμπών κ. Κολλάτου και έμεινα άφωνος. Αναρωτήθηκα δεν κουράστηκε που για οκτώ χρόνια έταζε και συνεχίζει να τάζει έργα επί χάρτου, έρχεται τώρα προεκλογικά να μας ανακοινώσει το μεγαλεπήβολο όραμά του; Με μία διαφορά, το φιλόδοξο σχέδιό του, για έργα ανάπτυξης της περιοχής βρίσκονται στη φάση της ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ; των ΜΕΛΕΤΩΝ; και της ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ; Για πότε όμως... για αργότερα. Πολύ καλά, δικαίωμά του να λέει ό,τι θέλει. Όμως αλλού βρίσκεται το πρόβλημα. Υποθέτω ότι το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος και οι συνεργάτες του. Θέλω να μου αναφέρει έναν σχεδιασμό, μία παρέμβαση, ένα έργο, το οποίο έταζε σε προεκλογικές εξαγγελίες αυτά τα οκτώ ολόκληρα χρόνια, και έκανε για την Ραψάνη. Κατά γενική ομολογία, κανένα-τίποτα!

Ο κατήφορος διαρκεί οκτώ χρόνια, στο κλείσιμο αυτής της εποχής, η Ραψάνη εδέχθη τον μεγαλύτερο πολιτιστικό-τουριστικό-αναπτυξιακό-ανθρωποκεντρικό διωγμό. Είναι μια θλιβερή επιλογή μιας αποτυχημένης τοπικής και δημοτικής αρχής, μία περίοδος παρακμής της ιστορικής κωμόπολής μας. Η τοπική και δημοτική εξουσία κατώτερη των στοιχειωδών προσδοκιών μιας πολύπαθης κοινωνίας με μοναδικές επιδόσεις του γνωστού " Άρτου και θεάματος", κάνοντας μόνο κατανάλωση ψευτοπολιτικής. Μια πολιτική που χαρακτηρίσθηκε από μιζέρια και απογοήτευση κι έγινε πλέον αντιληπτό σε όλους ότι οι της δημοτικής αρχής του Κ. Κολλάτου θέλουν τη Ραψάνη συνεχώς σε συρρίκνωση. Ντροπή και μαύρη σελίδα για την κωμόπολή μας, η παρουσία τέτοιων αυτοδιοικητικών. Στη μεταπολεμική ιστορία μας η παρουσία τους μοιάζει πια με εφιάλτη. Θα φύγουν στις επόμενες εκλογές όχι απλά ηττημένοι αλλά τελείως απαξιωμένοι -μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό ή λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλον τον καιρό, δήμαρχε κ. Κολλάτε. Προ αυτών των δυσάρεστων εξελίξεων δεν ωφελούν για εμάς τους Ραψανιώτες μεμψιμοιρίες και κλαψουρίσματα για μία χαμένη υπόθεση. Η γη της Ραψάνης πανέμορφη-γόνιμη-φιλόξενη, με τη συστράτευση όλων των ανιδιοτελών πατριωτών Ραψανιωτών, θα αναδείξουμε ξανά με έργα-δράσεις-παρεμβάσεις-πολλή δουλειά τη φυσιογνωμία και την ιστορία μας, την πραγματική παρουσία μας στη νέα εποχή. Πρέπει να ξαναστηθεί στα πόδια, αυτός ο μαγικός τόπος που με καλοσύνη μας φύτεψε ο θεός και η καλή τύχη. Η «Ραψάνη των Ελλήνων», η Κοινότητα θα συνεχίσει να υπάρχει στις καρδιές μας, αρκεί να αναλάβουμε την υπόθεση όλοι εμείς που την αγαπούμε. Τον τρόπο τον ξέρουμε πια…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass