«Μάχη» με το παγετό στα ορεινά του Δήμου Τεμπών

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΘΗΚΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Πλήρως ελεγχόμενη χθες η κατάσταση στον Δήμο Τεμπών σε ό,τι αφορά στα έντονα καιρικά φαινόμενα και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Χθες τα φαινόμενα σταμάτησαν με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα στα συνεργεία της Περιφέρειας, του Δήμου Τεμπών και συνεργαζομένων ιδιωτών με τα μηχανήματά τους να συνεχίσουν τον αποχιονισμό των επαρχιακών και κτηνοτροφικών δρόμων αλλά και τη ρήψη αλατιού.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τεμπών κ. Αστέριος Σαΐτης σημείωσε ότι όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι πλέον ανοιχτό αφού μέχρι χθες το βράδυ τα συνεργεία δούλευσαν πυρετωδώς. Παρόλα αυτά καλό είναι οι οδηγοί, κυρίως εκείνοι που κινούνται προς και από τα ορεινά χωριά του Κισσάβου και του Κάτω Ολύμπου, να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες. Χθες έγινε αποχιονισμός στην επαρχιακή οδό Ιτέας – Γόννοι καθώς και στον κτηνοτροφικό δρόμο Παραπόταμος – ΧΥΤΑ καθώς εκεί υπάρχουν πολλά ποιμνιοστάσια.

Το μεγάλο στοίχημα, είναι τώρα, σημειώνει ο κ. Σαΐτης η παγωνιά, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες στην περιοχή ακόμα και -8 ή και -10 βαθμούς Κελσίου. Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι ολισθηροί και να καθίστανται επικίνδυνοι. Για τον λόγο αυτό τα συνεργεία του Δήμου θα συνεχίζουν να ρίχνουν αλάτι στους κεντρικούς δρόμους.

Εν τω μεταξύ τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία των κατοίκων με τις συνεχείς διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. Χθες στην περιοχή μετέβησαν ξανά συνεργεία της ΔΕΗ με την υπόσχεση ότι αυτή τη φορά η αποκατάσταση της βλάβης θα είναι οριστική.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Μικρότερα τα προβλήματα στον Δήμο Τυρνάβου με λιγότερο όγκο χιονιού στον κάμπο, ωστόσο μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν κυρίως στην περιοχή του Βοτανοχωρίου όπου εκεί σταβλίζονται περίπου 2.000 αιγοπρόβατα. Κύρια μέριμνα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο δρόμος να παραμείνει ανοιχτός για να μην κινδυνέψουν βοσκοί και ζωντανά.

Στον Τύρναβο, τον Αμπελώνα αλλά και τα χωριά από προχθές τη νύχτα αλλά και χθες όλη τη μέρα τα μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών άνοιγαν τους κεντρικούς δρόμους από το χιόνι ενώ οι αλατιέρες έριχναν συνεχώς αλάτι για την αποφυγή παγετού ειδικά τις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τσιόπα, ήδη ο Δήμος Τυρνάβου έχει αποθηκευμένους αρκετούς τόνους χοντρό αλάτι για τον χιονιά από πέρυσι και ήδη χρησιμοποιείται.

Έντονη κινητοποίηση και στον Αμπελώνα όπου τα συνεργεία του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κουτσοδήμο δούλευαν όλη τη νύχτα για την αποκατάσταση της βατότητας στους δρόμους. Ωστόσο εφιστάται η προσοχή στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και οδηγούν με χαμηλές θερμοκρασίες για την αποφυγή ατυχημάτων.

Τέλος, με εντολή του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση από χθες είναι ανοιχτές στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου τρείς θερμαινόμενες αίθουσες, ώστε λόγω του παγετού να μπορούν άνθρωποι που στερούνται θέρμανσης να περάσουν ζεστά τις δύσκολες αυτές ημέρες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24923-50100 και 6946-733.125.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass