Πλήθος κόσμου για τα Aγια Θεοφάνεια στον Τύρναβο

ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2019 22:47

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Πλήθος κόσμου και φέτος κατέκλυσε τις εκκλησίες του Τυρνάβου για να γιορτάσουν τη μεγάλη ημέρα της χριστιανοσύνης, τα Άγια Θεοφάνεια. Φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η λιτανεία και ρίψη του Σταυρού από την πέτρινη παραδοσιακή γέφυρα του

Τυρνάβου στον Τιταρήσιο αφού το ποτάμι δεν είχε σταγόνα νερού.
Αναλυτικότερα την Κυριακή, ανήμερα της γιορτής, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου και στους ενοριακούς ναούς της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Για πρώτη φορά φέτος επίσημα ιερούργησαν  ο νέος αρχιερατικός επίτροπος Τυρνάβου και προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Μπλέτσας και ο ιερέας του ναού αρχιμανδρίτης π. Γεδεών Μαντάς, οι οποίοι έγιναν δεκτοί  από το πλήρωμα της ενορίας με ιδιαίτερα θερμά λόγια και τους ευχήθηκαν  να επιτύχουν στο έργο τους  για το καλό  του λαού της τοπικής εκκλησίας. Επίσης ιερούργησε κι ο πρώην  προϊστάμενος του ναού για πολλές δεκαετίες στο παρελθόν πρωτ. π. Αθανάσιος Καρυώτης, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη του Τυρνάβου.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις  και τον αγιασμό των υδάτων παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσος Ψύρρας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου Σεραφείμ  Μπίρδας - αστυνόμος Α’, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τσιόπας, Κωνσταντίνος Κουλιός και η κ. Φανή Μπίλιου - Λαγκιόλη, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης, ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Μάκης Κατσικαβέλας κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass