Ψύχραιμοι οι Λαρισαίοι στο χιόνι και στον παγετό

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2019 22:10

Με ψυχραιμία αντιμετώπισαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες οι Λαρισαίοι, όπως διαπιστώθηκε και από το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Λαρισαίων, που λειτουργεί στο φυτώριο της Διεύθυνσης Πρασίνου.

Ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Σούλτης συγκρίνοντας τη συμπεριφορά των Λαρισαίων στις φετινές καιρικές συνθήκες με αυτή των προπερσινών του 2017 -όπου είχε εκδηλωθεί και πάλι σφοδρή κακοκαιρία- παρατηρεί ότι αυτή τη φορά το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Λαρισαίων, δέχθηκε πολύ λιγότερα τηλεφωνήματα πολιτών. Τα αιτήματά τους δε, φανέρωναν μια συγκρατημένη ανησυχία και δεν υπήρξαν «κρίσεις πανικού»!
Οι περισσότερες τηλεφωνικές κλήσεις αφορούσαν ερωτήματα σχετικά με τη δυνατότητα μετακινήσεων οχημάτων, εντός και εκτός πόλης και συγκεκριμένα, ερωτήματα σχετικά με τη διάνοιξη δρόμων και τη ρίψη αλατιού.
Αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν ενεργητική στάση, απέναντι στην αντιμετώπιση των φαινομένων, και συγκεκριμένα δεν περίμεναν τα συνεργεία του Δήμου να ‘ρθουν μπροστά στην πόρτα τους, παρά πήραν την πρωτοβουλία να αναλάβουν μόνοι τους δράσεις για την ασφάλεια των πεζοδρομίων και δρόμων.
Ειδικότερα, έσπευσαν στο φυτώριο για να προμηθευτούν αλάτι και να ρίξουν στα πεζοδρόμια μπροστά στα σπίτια τους, στα καταστήματά τους και στους δρόμους.  Από την άλλη, ο αντιδήμαρχος επισημαίνει επίσης, ότι δεν ήταν μόνο οι Λαρισαίοι που αντιμετώπισαν ψύχραιμα την κατάσταση, αλλά και το γεγονός ότι φέτος είχε καλύτερη οργάνωση ο μηχανισμός του Δήμου για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών φαινομένων.
Και τα δύο μαζί, έδωσαν το αποτέλεσμα της επιτυχίας.
Μέχρι σήμερα τουλάχιστον…
Σε περίπτωση νέας επιδείνωσης του καιρού και για έκτακτες
ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν, οι τηλεφωνικές γραμμές του Κέντρου Συντονισμού του Δήμου Λαρισαίων, είναι ανοιχτές:
2410-614 637, 2410-622 956, 2410-612 748.
Λένα Κισσάβου  

Κλειστοί δρόμοι στα ορεινά του νομού Λάρισας
 Κλειστοί παρέμειναν και χθες οι επαρχιακές οδοί Ελάφου – Σκλήθρου και Μεγαλόβρυσου – Ανατολής, όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους παρακάτω δρόμους: Eπ. Oδός Δήμητρας – Ανατολής από 3ο έως 18ο χλμ., Επ. Oδός Βελίκας – Κόκκινου Νερού και εντός των ακόλουθων οικισμών: Σπηλιά-Αμπελάκια-Καρίτσα-Καλλιπεύκη-Κρανέα-Αιγάνη-Ραψάνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass