Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον Τύρναβο σήμερα ο υπ. Στ. Αραχωβίτης

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ * ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ Θ. ΚΟΥΡΕΜΠΕΣ * ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2019 22:10

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Την πόλη του Τυρνάβου επισκέπτεται σήμερα στις 6.30 το απόγευμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Η επίσκεψη γίνεται μετά από πρόσκληση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Σαρχώση Παναγιώτη.
Ο υπουργός που θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με τους επαγγελματικούς, συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς της περιοχής καθώς και με πολίτες στο πλαίσιο μιας διευρυμένης σύσκεψης που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η επίσκεψη αυτή έρχεται ως επιστέγασμα των άριστων σχέσεων που έχει ο δήμαρχος Τυρνάβου με τον υπουργό. Μέσα σ’ αυτή τη συνεργασία λύθηκαν προβλήματα που απασχολούσαν  αγρότες και κτηνοτρόφους με κυρίαρχο αυτό  της απόσταξης και της  περιόδου αυτής.
Ο κ. Σαρχώσης αναμένεται στον κ. Αραχωβίτη και τον κ. Κουρεμπέ να θέσει θέματα  όπως με τη βιολογική κτηνοτροφία, την αναμπέλωση, την απόσταξη, την αναδιάρθρωση της αχλαδοκαλλιέργειας.
Επίσης ο δήμαρχος Τυρνάβου θα θέσει και θέματα ενισχύσεων των αποζημιώσεων, όπως το de minimis στα ροδάκινα και αχλάδια, ο καταρροϊκός πυρετός του  2014, οι παλιές εξισωτικές και άλλα.
ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Μαζική αναμένεται να είναι η παρουσία των αγροτών  σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο Τυρνάβου  κατά τη διάρκεια της  επίσκεψης του κ. Αραχωβίτη. Συγκεκριμένα οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Τυρνάβου (ΑΣ Τυρνάβου, Αργυροπουλίου-Λυγαριάς, Δαμασίου, Αμπελώνα), καλούν τους αγρότες της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στην επικείμενη επίσκεψη  του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου σήμερα Τετάρτη για να αναδείξουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής όπως:
-Μεγάλο κόστος παραγωγής
-Την ουσιαστική αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών και όχι τα ψίχουλα που δίνουν από διάφορα προγράμματα και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του εμπάργκο που επιβλήθηκε από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση με τη Ρωσία.
-Αποζημίωση στους ελαιοπαραγωγούς για τη φετινή ζημιά από τον δάκο και τη ζημιά από τον παγετό.
-Όλοι οι αμπελοκαλλιεργητές να έχουν δικαίωμα απόσταξης παραδοσιακού τσίπουρου  τεσσάρων 2ήμερων.
-Ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει τους παραγωγούς για όλα τα αίτια χωρίς άλλες επιβαρύνσεις στο 100% της ζημιάς άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.
-Να δοθεί λύση για τις εξευτελιστικές τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Σχετικά Άρθρα