Ηπια επιστροφή του χιονιά στη Λάρισα

* «ΠΑΓΩΜΕΝΗ» Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ * ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2019 22:04

Λευκό πέπλο σκέπασε και πάλι χθες την πόλη της Λάρισας. Η επιστροφή του χιονιά, αν και με μικρότερη ένταση, κίνησε και πάλι τον μηχανισμό αντιμετώπισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών του Δήμου Λαρισαίων, πριν καλά-καλά προλάβει να σβήσει τις μηχανές των γκρέιντερ και των αλατιέρων.

Σε επιφυλακή βρισκόταν από τις πρωινές ώρες, το αρμόδιο κλιμάκιο του Δήμου στο Συντονιστικό Κέντρο, στο φυτώριο της Διεύθυνσης Πρασίνου, για να αντεπεξέλθει άμεσα στις ανάγκες.

Εβδομήντα τόνους αλατιού έχει ρίξει στους δρόμους της Λάρισας και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες ο Δήμος Λαρισαίων, από την έναρξη των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με τη χιονόπτωση, μέχρι και σήμερα, όπως εκτιμά ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Σούλτης, ενώ προληπτικά και για κάθε ενδεχόμενο, προχώρησε σε παραγγελία νέας ποσότητας.

Η χιονόπτωση που ξεκίνησε χθες τις μεσημεριανές ώρες, είχε διάρκεια λίγων ωρών, ενώ σταθερά με αρνητικό πρόσημο διατηρήθηκαν οι θερμοκρασίες όλη τη μέρα, αγγίζοντας τους -5 βαθμούς Κελσίου.

Συνέχεια των φαινομένων έπεται και σήμερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κ. Παναγιώτη Σκριμιζέα, που αναφέρει στην «Ε»: «Η παγωμένη ατμόσφαιρα της επιφάνειας προκάλεσε εκ νέου χιονόπτωση αντί βροχής και στα πεδινά. Για σήμερα Πέμπτη, διατηρούνται οι θερμοκρασίες κάτω από το 0, ενώ η μέγιστη θα ανέλθει στους πέντε βαθμούς Κελσίου στην πόλη της Λάρισας. Πιο έντονα παρατηρούνται τα φαινόμενα στα δυτικά και στα νότια του νομού Λάρισας, ενώ προβλέπεται συνέχεια χιονόπτωσης στα ορεινά, ημιορεινά και κατά τόπους βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά».

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Με τα χιόνια και τον παγετό «πάλευαν» ξημερώματα Τετάρτης εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στα ορεινά του Ολύμπου και του Κισσάβου (Ανατολή, Σπηλιά, Ραψάνη κ.α.) του νομού Λάρισας.

Ακολούθως, μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες, οι επιχειρήσεις μεταφέρθηκαν σε κεντρικά οδικά δίκτυα και στον παραλιακό άξονα του νομού Λάρισας. Όλες επικεντρώθηκαν περισσότερο, σε δρόμους που κρίθηκαν πιο επικίνδυνοι για την ασφάλεια της κίνησης οχημάτων, ενώ συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Χρήστο Καραμπούζη «ανοιχτοί είναι όλοι οι δρόμοι για την κυκλοφορία οχημάτων και στους ορεινούς προορισμούς, ακόμη και στα δύσκολα σημεία, αλλά απαιτείται προσοχή.

Υπάρχει πιθανότητα, οι οδηγοί να χρειαστούν αλυσίδες σε κάποια σημεία των δρόμων, στα ορεινά, στα ημιορεινά και στα πεδινά, καθώς ρίχνουμε μεν αλάτι, αλλά παρασέρνεται από το νερό, καθώς λιώνει το χιόνι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται και πάλι πάγος».

Για παράδειγμα, ως τέτοιο επικίνδυνο σημείο, ανέφερε τους Αγίους Αναργύρους, στον επαρχιακό δρόμο Αγιάς –Αγιοκάμπου, όπου υπάρχει στροφή με μεγάλη κλίση του οδοστρώματος.

 

Λένα Κισσάβου

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass