Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιερέας… νερό για λειτουργιά

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2019 22:10

«Κι όπως λέτε και σεις οι ιερείς, είμαστε όλοι στα χέρια του Θεού…».

Ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μόλις έχει ανακοινώσει την ποινή φυλάκισης σε έναν 38χρονο που κατηγορούνταν για κλεμμένες εικόνες για τις οποίες έγινε προσπάθεια να πουληθούν.

Το σπάνιο ωστόσο είναι πως ο εν λόγω κατηγορούμενος ήταν ιερέας ενώ οι εικόνες πήγαν να πουληθούν σε… αστυνομικούς.

Επρόκειτο για μια υπόθεση η οποία απασχόλησε την επικαιρότητα της Λάρισας πριν από τέσσερα χρόνια και χθες εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό. Ο ιερέας όπως και στο πρώτο δικαστήριο έτσι και τώρα κρίθηκε ένοχος για τρεις πράξεις (ηθική αυτουργία για την απόπειρα διάθεσης, διακεκριμένης κλοπής από τόπο προορισμένο για θρησκευτική λατρεία, υπεξαίρεσης από την υπηρεσία).

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ως εξής: Ένας αστυνομικός προσποιούμενος τον «υποψήφιο αγοραστή», επικοινωνεί τηλεφωνικά με δύο άτομα. Συμφωνούν στην αγοραπωλησία δύο εικόνων, ενός «Πεντηκοσταρίου» και ενός φωτοστεφάνου αντί χρηματικού ποσού δεκάδων χιλιάδων ευρώ, όπως είχε ανακοινώσει η αστυνομία. Δίνουν ραντεβού στην αρχή στο «Πάνθεον Πλάζα», όμως στη συνέχεια το αλλάζουν και πάνε στο «Μπόουλινγκ». Εκεί όμως συνελήφθησαν και σιγά – σιγά ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης και μέσα σε αυτό υπήρχε ένας ιερέας που είχε πάρει τις εικόνες από εξωκλήσια και ιερούς ναούς. Στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο γυναίκες. Έγινε έρευνα στο ΙΧ αλλά και στα σπίτια των εμπλεκομένων όπου και βρέθηκαν πολλά σχετικά αντικείμενα.

Μαζί με τον ιερέα στο πρώτο δικαστήριο τιμωρήθηκαν και άλλοι 4 συγκατηγορούμενοί του. Τρεις κάτοικοι Λάρισας, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, ένας αλλοδαπός αλλά και ένας Ελασσονίτης με ποινές από 4 μήνες έως και 3 έτη και 3 μήνες φυλάκισης. Όλοι με αναστολή.

Ο ιερέας ισχυριζόταν μεταξύ άλλων πως είχε εικόνες στο αυτοκίνητό του για μεταφορά όπως έκανε και παλιότερα. Μόνο όμως που κάποιες από αυτές τις είχε ξεχάσει μέσα. Αυτές θα τις πήγαινε για καθάρισμα μετά από συνεννόηση που είχε κάνει με την έφορο αρχαιοτήτων. Σε καμία περίπτωση όμως δεν έπεισε κάποιο δικαστήριο.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Gallery άρθρου