Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργα ανάπλασης στην οδό Ασκληπιού

-ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ * ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ ΕΩΣ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΟΥΣΒΕΛΤ * ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2019 22:12

Τη «σκυτάλη» της συνέχειας των έργων ανάπλασης που πραγματοποιούνται σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας παίρνει εντός του μήνα η οδός Ασκληπιού, καθώς αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση έναρξης των εργασιών μεταξύ Δήμου Λαρισαίων με τον εργολάβο που αναδείχθηκε από τον διαγωνισμό του έργου.

«Θέμα ημερών είναι η υπογραφή της σύμβασης» αναφέρει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Σούλτης, επισημαίνοντας ότι «έχει σταλεί για προσυμβατικό έλεγχο και εκκρεμεί η απόφαση έγκρισής της από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε να υπογραφεί η Δημόσια Σύμβαση και να αρχίσει η κατασκευή του έργου. Ο εργολάβος είναι σε ετοιμότητα…».

Την κυκλοφοριακή μελέτη του έργου έχει εκπονήσει η DENCO Συγκοινωνιακές Μελέτες ΕΠΕ, με τον συγκοινωνιολόγο πολιτικό μηχανικό κ. Χρυσόστομο Ριζομυλιώτη, ενώ την τεχνική μελέτη έχει συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.

Το έργο αφορά στην πλήρη ανακατασκευή της οδού Ασκληπιού, από το ύψος της οδού Μανδηλαρά έως τη διασταύρωση με την οδό Ρούσβελτ, ώστε να δημιουργηθούν νέα πεζοδρόμια (πεζόδρομοι) και να λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας».

Περιλαμβάνει την κατασκευή μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων, θέσεις στάθμευσης οχημάτων, παρτέρια πρασίνου, καθώς και την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης. Παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων που θα συνδεθεί με το αντίστοιχο της ΔΕΥΑΛ.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομάδες εργασιών: Καθαιρέσεις – Ανακατασκευές - Χωματουργικά – Οδοστρωσία. Σκυροδέματα – Χαλύβδινοι οπλισμοί. Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. Επιστρώσεις. Ασφαλτοσκυροδέματα. Αστικός εξοπλισμός. Σήμανση. Ηλεκρομηχανολογικές εργασίες και εργασίες Πρασίνου.

Να σημειωθεί ότι ο αρχικός προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανερχόταν στο 1.000.000 ευρώ και στο πλαίσιο του διαγωνισμού επιτεύχθηκε έκπτωση της τάξεως του 60% περίπου, με αποτέλεσμα να μειωθεί στα 470.789,65 ευρώ (379.669,07 + 91.120,58 Φ.Π.Α. 24% - προϋπολογισμός σύμβασης έργου).

Της Λένας Κισσάβου