«Μακεδονική» διαμαρτυρία στο γραφείο του Β. Κόκκαλη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2019 22:05

Τη διαφωνία τους στη «Συμφωνία των Πρεσπών», καθώς αυτή βλάπτει καίρια την υπόσταση της Ελλάδας και τον Ελληνισμό, αλλά και την αντίδρασή τους στην ψήφο εμπιστοσύνης που θα παράσχει σε αυτή την κυβέρνηση, εξέφρασαν στους συνεργάτες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, στο πολιτικό του γραφείο στη Λάρισα, εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους «πρώτιστο και υψίστης σημασίας γεγονός είναι το ότι η «Συμφωνία» αυτή έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Κύριε Κόκκαλη, είναι απολύτως παρανοϊκό το σκεπτικό του ισχυρισμού ότι «Είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών και την καταψηφίζω, αλλά εγώ θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τη θητεία της και για να τιμήσω τη λαϊκή εντολή». Δυστυχώς, αυτό λανσάρεται -σε διάφορες παραλλαγές και λεκτικές αποχρώσεις- ως αιτιολόγηση και δικαιολόγηση της υπερψήφισης της Κυβέρνησης και κατά συνέπεια της κατάπτυστης «Συμφωνίας των Πρεσπών». Όποιος ισχυρίζεται τα ανωτέρω νομίζει ότι δεν απευθύνεται σε εχέφρονες και ενήλικες ανθρώπους, αλλά σε αφελείς και πρόθυμους να πιστέψουν όποιο παραμύθι ακούσουν. Όποιος ισχυρίζεται ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο «τιμά την εντολή που έλαβε» απλά υποτιμά τη νοημοσύνη μας».

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής κ. Απόστολος Παπαπαρίσης που παρέδωσε την επιστολή είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Να θυμάται ο κ. υφυπουργός ότι η Λάρισα είναι μικρή πόλη και θυμάται ότι δεν εξελέγη για να στηρίξει μία κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ψηφίσει την απαράδεκτη και προδοτική "Συμφωνία των Πρεσπών". Είναι σαν να δίνει στον κ. Τσίπρα το στυλό να υπογράψει τη φερόμενη ως συμφωνία. Πρέπει να αναρωτηθεί πώς θα ήθελε να τον θυμούνται οι συμπολίτες του, ως πατριώτη ή ως συμφεροντολόγο; Αν δεν θέλει η ιστορία να τον γράψει με μελανά χρώματα, θα πρέπει να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Τσίπρα. Να μην παρεξηγήσει την ευγένεια του κόσμου. Η Λάρισα βράζει».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολυτέκνων και της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία Γιώργος Κερμελίδης ανέφερε σχετικά: «Ζούμε μέρες τραγικές, μέρες που βιάζεται η ιστορία, η αλήθεια, η λογική. Οι προκλητικοί που μας κυβερνούν εμπαίζουν τα ιερά και όσιά μας, αλλά και εμάς τους ίδιους. Ξεχνούν ότι οι "γείτονές" μας Σκοπιανοί μιλούν ήδη για σκέτη Μακεδονία. Πού είναι οι πολιτικοί να σηκώσουν ανάστημα; Φτάσαμε στο σημείο βουλευτές άλλων κομμάτων να στηρίζουν τον Τσίπρα, τη στιγμή που το μόνο κοινό που έχουν είναι η εξουσία».

* Εκδήλωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας συνδιοργανώνουν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, σήμερα Τετάρτη και ώρα 18:00, η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία (ΠΠΛ-Μ) με την ευλογία και την υποστήριξη του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Αθανάσιος Καραθανάσης (ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), με θέμα: «Γλώσσα και ταυτότητα των Σκοπίων» Μαρία Μαντούβαλου (ομότιμη καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με θέμα: «Η Μακεδονία του Γεωργίου Μόδη».

 

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass