ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Μάξιμος: Να μην εμπλακεί η ΝΔ σε σενάρια ανατροπής του πρωθυπουργού

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2015 14:19

 

 

 

«Η ΝΔ δεν πρέπει να εμπλακεί σε σενάρια ανατροπής του νόμιμου πρωθυπουργού της χώρας. Ο κ. Τσίπρας να πιεί το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην κοινή συνεδρίαση υπό τον πρόεδρο του κόμματος κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη των  βουλευτών της παράταξης που συμμετέχουν στις Επιτροπές της βουλής που επεξεργάζονται το σχέδιο νόμου της συμφωνίας που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.


Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Χαιρετίζω τον έμπρακτο σεβασμό στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδος και των οργάνων του κόμματος. Η συλλογικότητα στη λήψη  των αποφάσεων είναι συνεκτική δύναμη για την παράταξη.

Αναμφίβολα, η συμφωνία περιέχει επώδυνα μέτρα για τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Το κόστος ενηλικίωσης της "παιδικής χαράς" που κέρδισε τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου είναι δυσβάσταχτο! 

Η ΝΔ θα πρέπει να καταδείξει πως φτάσαμε ως εδώ, να αναδείξει τις ευθύνες και την ανεπάρκεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

Πιστεύω ότι άμεσα η παράταξηθα πρέπει να εξετάσει τη συγκρότηση ομάδας εργασίας από τεχνοκράτες που θα επεξεργαστούν ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου η επόμενη κυβέρνηση να διορθώσει κραυγαλέες αδικίες, όπως αυτές που υφίστανται με το "αριστερό μνημόνιο" οι αγρότες

Από σήμερα είναι εμφανές ότι υπάρχει ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας. Μπορεί να μην τίθεται ζήτημα δεδηλωμένης, ωστόσο, εκ των πραγμάτων ανακύπτει θέμα αν η κυβέρνηση θα στηρίζεται σε μια "α λα καρτ πλειοψηφία" που θα προκύπτει κατά περίσταση: με τα επώδυνα μέτρα της συμφωνίας να ψηφίζονται με τη συνδρομή των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση κατά τα λοιπά θα υπηρετεί την αριστερή της ατζέντα. 

Επ' ουδενί, όμως, η ΝΔ δεν πρέπει να εμπλακεί σε σενάρια ανατροπής του νόμιμου πρωθυπουργού της χώρας. Ο κ. Τσίπρας να πιεί το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους. Να δει στην πράξη ο κόσμος τις συνέπειες του "αριστερού μνημονίου" που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη χώρα. 

Επειδή, όμως, στο δημόσιο διάλογο μπήκε το ενδεχόμενο εκλογών, και στην Ελλάδα όποτε μιλούμε για εκλογές αυτό λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, πιστεύω ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε τα στενά χρονικά περιθώρια της εντολής που δώσαμε στον πρόεδρο του κόμματος για τη διεξαγωγή των διαδικασιών ανάδειξης νέας ηγεσίας στην παράταξη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass