Έκλεψαν από ναό και εκκλησία σε νεκροταφείο

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ, ΤΗ ΡΑΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΑΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2019 22:10

Τα παγκάρια άλλων τριών εκκλησιών σε δύο χωριά των Φαρσάλων έκλεψαν άγνωστοι τις τελευταίες 48 ώρες όταν μόλις την περασμένη Δευτέρα άγνωστοι δράστες, διέρρηξαν επίσης τις εκκλησίες σε Κοιλάδα, Ραχούλα και Μαυροβούνι.

Χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους δράστες που έκλεψαν και τις έξι συνολικά εκκλησίες του νομού καθώς φαίνεται να συμπίπτει το χρονικό διάστημα των κλοπών.

Χθες λοιπόν έγινε γνωστό ότι εκλάπησαν τα παγκάρια στις εκκλησίες του Ανωχωρίου και του Κατωχωρίου Φαρσάλων. Με τους δράστες χωρίς κανένα ενδοιασμό να κλέβουν το παγκάρι ακόμη και από την εκκλησία στο νεκροταφείο του Κατωχωρίου. Τρεις συνολικά εκκλησίες που μεταξύ τους απέχουν 2 – 3 χιλιόμετρα, ενώ οι δύο από τις εκκλησίες αυτές βρίσκονται στις πλατείες των χωριών.

Στον ι.ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Ανωχώρι, οι δράστες πήραν το παγκάρι που εκτιμάται ότι περιείχε μερικές δεκάδες ευρώ. Στον ι.ν. Αγίου Δημητρίου στο Κατωχώρι (φωτ.) αφού παραβίασαν την πόρτα της εκκλησίας, οι κλέφτες «ξήλωσαν» το ξύλινο πλαίσιο του παγκαριού, παίρνοντας μαζί τους το μεταλλικό κουτί που περιείχε περισσότερα από 200 με 300 ευρώ.

Οι κλέφτες δεν δίστασαν να διαρρήξουν και τον ναό στο νεκροταφείο του Κατωχωρίου Φαρσάλων, όπου φεύγοντας πήραν μαζί τους το παγκάρι το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν περιείχε χρήματα. Οι τρεις κλοπές εκτιμάται πως έγιναν στο χρονικό διάστημα, μεταξύ της περασμένης Τρίτης και της περασμένης Τετάρτης.

ΚΟΙΛΑΔΑ

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τις εκκλησίες του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κοιλάδα, του Αγίου Βησσαρίωνα στη Ραχούλα όπως και του Αγίου Αθανασίου στο Μαυροβούνι του Δήμου Κιλελέρ. Κλέβοντας, μεταξύ άλλων μια εικόνα ιστορικής αξίας, χρήματα από τα παγκάρια και τάματα από τις εικόνες προκαλώντας παράλληλα ζημιές, σπάζοντας πόρτες και παράθυρα των εκκλησιών.

Γ.Γ. – Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass