«Βέτο» του Πανεπιστημίου για τα Ιατρικά Εργαστήρια

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2019 22:16

Επαμφοτερίζουσα, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης τη θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Ζησ. Μαμούρη με αφορμή την κατάργηση τελικά του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Η τοποθέτηση του κ. Καλογιάννη κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας προκλήθηκε από τις ερωτήσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις γύρω από τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας με αφορμή και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αναμενόταν να ψηφισθεί χθες βράδυ στην Ολομέλεια.

Ο κ. Καλογιάννης απαντώντας σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης εξέφρασε την εκτίμηση το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι έλαβε υπόψη του «την αρνητική τοποθέτηση του κ. Μαμούρη και του Πρυτανικού Συμβουλίου» που δεν επέτρεψαν τελικά τη διατήρηση του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων, με αποτέλεσμα να καταργηθεί με τη συγχώνευση των δύο Ιδρυμάτων. Διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι συζητήσεις για το μέλλον του σπουδαστών του Τμήματος εστιάζουν στο ενδεχόμενο απορρόφησής τους από το Τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου.

Κατά τα άλλα ο κ. Καλογιάννης σημείωσε ότι στην τελευταία σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας παρουσία αιρετών και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, υιοθετήθηκαν στην πλειοψηφία τους οι θέσεις του Δήμου Λαρισαίων κάνοντας μάλιστα λόγο για ίδρυση στη Λάρισα «ισχυρού γεωπονικού πόλου».

Νωρίτερα η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου επέκρινε τη δημοτική αρχή καθώς «δεν αντέδρασε» απέναντι στα σχέδια του Υπ. Παιδείας. Την ανάγκη μη κατάργησης του ΤΕΙ σημείωσε ο επικεφαλής παράταξης Ντ. Διαμάντος ενώ το σχέδιο του Υπ. Παιδείας επέκρινε και ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη του ΚΚΕ, Π. Κρίκης.

Τη θέση του να μην καταργηθεί η τεχνική εκπαίδευση, επανέλαβε ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης μετά επίσης από ερώτηση της κ. Καραλαριώτου με αφορμή μάλιστα, πρόσφατη επιστολή συμβούλων της πλειοψηφίας που συνυπέγραψαν την ίδια θέση.

«ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ»

Ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης επέμενε να συζητηθεί το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση λέγοντας ότι μια συζήτηση αφού ψηφισθεί το ν/σ θα «αποτελέσει μνημόσυνο». «Εμείς διαφωνούμε» υπογράμμισε ο κ. Τζανακούλης «με την εξέλιξη στο θέμα της συγχώνευσης. Θεωρούμε ότι η Λάρισα αδικείται ή για να κυριολεκτούμε, αφού ψηφίζεται, αδικήθηκε.

Έτσι όπως εξελίχθηκε η υπόθεση χάθηκαν και τα Ιατρικά Εργαστήρια και τα Τουριστικά Επαγγέλματα, η Σχολή Γεωπονίας είναι στον Βόλο, χάνεται το Τμήμα Γεωπονίας στο ΤΕΙ και αυτά που θα δημιουργηθούν μακάρι να διαψευσθούμε, είναι θνησιγενή. Εάν επαληθευτούν αυτά που λέγονται για την Κρήτη, απορούμε γιατί να μην εφαρμοσθούν στη Θεσσαλία. Δυστυχώς χάνεται άλλη μια ευκαιρία για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου. Προηγμένες χώρες τα έχουν επιλύσει αυτά τα θέματα εδώ και χρόνια και εμείς ακόμη αυτοσχεδιάζουμε» κατέληξε ο πρώην δήμαρχος. 

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η κ. Καραλαριώτου ζήτησε επίσης ενημέρωση για το θέμα του Υπερταμείου και το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, με τον κ. Καλογιάννη να παραπέμπει στη διάψευση του Υπουργείου Πολιτισμού σημειώνοντας ότι «σε κάθε περίπτωση ο Δήμος θα υπερασπισθεί τα μνημεία της πόλης».

ΚΑΘΙΖΗΣΗ

Οι τόνοι ωστόσο ανέβηκαν όταν ο κ. Καλογιάννης, επέρριψε ευθύνες στην κ. Καραλαριώτου - χωρίς να την κατονομάσει – με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα της καθίζησης σε τμήμα της ανακατασκευασμένης οδού Μανδηλαρά. Τονίζοντας ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η οποία και παρακολουθεί την εξέλιξη.

«Προεκλογική περίοδος είναι, το καταλαβαίνω αλλά να κάνουμε έναν δημοκρατικό αγώνα και με ήθος» τόνισε ο κ. Καλογιάννης προκαλώντας την αντίδραση της κ. Καραλαριώτου που επέκρινε τον κ. Καλογιάννη για «σόου». Η κ. Καραλαριώτου διαμαρτυρήθηκε καθώς δεν της δόθηκε ο λόγος για να απαντήσει στον κ. Καλογιάννη που την επέκρινε επίσης για τα λεγόμενά της σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημ. Τάχο και ανταλλαγή ευχών.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass